Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ešteže sa 2019 skončil! Snáď rok 2020 neprinesie totálny prepadák ako tento...

Každý rok sa vyskytne zopár seriálových exemplárov, ktoré zastavia rozum. Rok 2019 nebol výnimkou. Avšak jeden počin naplno šokoval. Mal to byť obrovský hit, úspech, vo výsledku to bola nefalšovaná katastrofa a trapas. Reč o je návrate legendárneho seriálu Beverly Hills 90210. Televízia FOX nedávno oznámila, že nebude pokračovať v produkcii. Našťastie.

01.01.2020 07:00
beverly hills, beverly hills 90210, 90210, Foto:
Stará partička sa vrátila v novom šate a nezaujala.
debata

Už prvé minúty úvodnej epizódy špeciálneho šesťdielneho eventu naznačili, že pred fanúšikmi stojí veľký problém. A rozporuplný popis celého „doku-seriálu“ bol predzvesťou celkom slušného paškvilu. Pôvodní herci, ktorí hrajú samých seba, sa zišli po takmer dvoch dekádach, aby sa ukázali ako stroskotaní zúfalci. Navyše, nikdy neprekročili tieň postáv a teraz, aby ich pochybné existencie dostali pointu, chcú ponúknuť televíziám novú verziu Beverly Hills.

Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Ian Ziering, Tori Spelling, Brian Austin Green a Gabrielle Carteris mali radšej zostať zapadnutí prachom, ako sa pokúšať vrátiť na obrazovky vo formáte, ktorý sa môže oprieť len o nostalgiu tých, ktorí na legendárnom teenage seriáli vyrástli. Inú kvalitu by divák hľadal márne, či už hereckú alebo nedajbože náznak reálnej pointy.

Pravdou bola, že klame aj veta, že herci hrajú samých seba, lebo aj ich „reálne“ vykreslenie sa neraz nezakladá na pravde a je upravené potreby neprítomného, respektíve ťažko pochopiteľného deja. Ten je mixom pohľadu na reálnych hercov smerujúcich na jubilejné stretnutie s fanúšikmi pri príležitosti 30-ročného výročia štartu seriálu a pohľadom potom na postavy, ktoré hrali a naznačuje, ako Brandon, Brenda, Kelly, Steve, Donna, David a Andrea by vyzerali v súčasnosti.

Bohate stačila prvá epizóda, aby zruinovala akúkoľvek pozitívnu atmosféru tých, ktorí na Beverly Hills vyrástli. Tieto postavy nepoznajú a hlavne nechcú ich spoznať, lebo poväčšinou sú to zostarnutí a nevyrovnaní zúfalci, ktorí musia platiť účty a preto potrebujú zresuscitovať značku, ktorá ich môže zahojiť. Celkovo ide o dehonestáciu spomienok miliónov divákov a nejednej generácie. Ak to hlavné producentky Tori Spelling a Jennie Garth mysleli celé ako vtip, tak tento pokus im absolútne nevyšiel a pôsobí mimoriadne nedôveryhodne, priam trápne.

Snáď sa televízie poučia a v budúcnosti neprinesú nič podobné!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Beverly Hills 90210