Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rok 2020 je tu a už brúsi kosu! Avšak pre tieto seriály sa stane osudným...

Začína sa rok, ktorý prinesie obrovské množstvo seriálov. Pre mnohé však bude znamenať koniec. A budú to opäť stálice, ktoré ste sledovali niekoľko rokov.

02.01.2020 07:00
debata (2)

1. Arrow

Prvý na rade je superhrdina Arrow, ten 28. januára povie svoj posledný príbeh. Seriál sa končí ôsmou sériou. Dôvod ukončenia nakrúcania je klasický – nízka sledovanosť. Išlo to s ním z kopca od šiestej série, keď sa kreatívne tvorcovia zamotali a diváci prepli inde. Nepomohol ani reštart v rámci siedmej série. Arrow jednoducho už musí skončiť.

2. Modern Family

Ďalšia komediálna stálica hlási koniec! Po 11 rokoch. Televízia ABC nemá problémy so sledovanosťou, ale s hercami. Tí si pýtajú čoraz vyššie honoráre a navyše mnohí chcú odísť. Už po desiatej sérii nebolo isté, či sa podarí dohodnúť podmienky na ďalšie účinkovanie. Napokon jedenásta séria postupne vzniká, skončí sa v máji 2020.

3. 13 Reasons Why

Pôvodne malo ísť o minisériu. Nakoniec sa seriál skončí po štyroch sezónach. Netflix s týmto seriálom poriadne provokoval. Nekompromisný obraz o šikane na stredných školách zdvihol žlč pokrytcom, ale aj konzervatívnym divákom. Vznikali petície, protesty. Nič nepomohlo. Seriál sa skončí až tento rok, keď sa rozhodli tvorcovia.

4. Myšlienky vraha

Po 15 rokoch odíde to seriálovej histórie aj kriminálna stálica, ktorá je známa aj na Slovensku. Televízia CBS sa potýkala s klesajúcou sledovanosťou a tak verdikt znel jasne. Tvorcovia dostali priestor na finálnu sezónu a vyšetrovatelia odídu do výslužby v máji 2020.

5. Lovci duchov

V USA je seriál Supernatural absolútny fenomén, na Slovensku nikdy nezaujal. Televízia The CW ukončí vysielanie po 15 rokoch. Sledovanosť je paradoxne dostatočná, avšak herci sú už unavení a priateľsky sa dohodli na stopke.

6. Agenti S.H.I.E.L.D.

Sledovanosť nikdy nebola vysoká v USA, avšak silná značka Marvel a celosvetový úspech má za nasledok, že sa stal najdlhšie vysielaný Marvel seriálom. V lete 2020 sa objaví posledná siedma séria a tvorcovia sľubujú zbesilú jazdu.

7. Mŕtvy bod

Seriál Blindspot dobre poznajú aj Slováci, je pevnou súčasťou vysielania televízie Dajto. Posledná piata séria dostane priestor v prvom polroku 2020, dobrou správou je, že tvorcovia vopred vedeli o konci. Finálna séria teda uzavrie všetky príbehy.

8. Prvých 100

Slováci si obľúbili seriál Prvých 100 rovnako ako diváci po celom svete. Televízia The CW sa len ťažko lúči so svojou sci-fi drámou o zničenej Zemi. Chystá sa spin-off seriál, ešte predtým v roku 2020 sa predstaví posledná siedma séria.

9. Vražedné práva

Tento seriál má v talóne menšia stanica Jojky – Wau. Seriál How to Get Away with Murder bol počas prvých sezón doslova zjavom a kontroverzným počinom, keďže hrdinovia nie sú primárne pozitívnymi postavami. Lákadlom bola aj hviezdna Viola Davis. Avšak rokmi opakované pointy si vyžiadali svoju daň, klesajúcu sledovanosť a preto televízia ABC sa rozhodla po piatich rokoch ukončiť nakrúcanie.

10. Lucifer

Netflix pekelníka zachránil po tretej sérii, avšak pripravovaná piata séria bude posledná. Tento seriál je kultový a milujú ho milióny, preto je zvláštne, že prišlo rozhodnutie o ukončení. Avšak streamovací gigant je známy tým, že tvorcovia, väčšinou, dostanú šancu napísať dostatočný koniec a Lucifer sa dočká adekvátnej bodky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Moderná rodinka #Arrow #Lucifer #Myšlienky vraha #Vražedné práva #Agents of S.H.I.E.L.D. #13 Reasons Why #Supernatural #Blindspot #The 100