Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, ale s Oteckami. Chýbať bude aj táto stálica!

Najkrajšie sviatky roka sú už predo dvermi a televízie sa na sviatočné obdobie, tak ako každý rok, poriadne pripravili. Po roku si Slováci užijú obľúbené programy. Tieto Vianoce sa však diváci Markízy musia pripraviť na viaceré zmeny!

10.12.2019 07:00
mrázik, Foto:
Podarí sa Markíze zabodovať Mrázikom v hlavnom vysielacom čase?
debata (6)

Už niekoľko sezón funguje systém žrebovania vysielacích práv na tradičné rozprávky a filmy, aby aj ostatné slovenské televízie mali šancu dostať sa k titulom, na ktoré mala Markíza dlhé roky zabookované vysielacie práva. Ide hlavne o tie najväčšie klasiky ako Tri oriešky pre Popolušku prípadne komédiu storočia S tebou ma baví svet, ktoré každoročne prinášajú rekordnú sledovanosť a sú neoddeliteľnou súčasťou sviatočného vysielania.

Tieto Vianoce Markíza znova prišla o Popolušku. V roku 2017, po prvýkrát, ju vysielala Jojka, minulý rok opäť žrebom získala práva Markíza a tento rok sa znova vracia na Jojku. S tebou ma baví svet má v rukách RTVS, tiež prvýkrát. Televízia tak prišla o stálice, ktorými tradične vyplnila prime-time na Štedrý deň.

Markíza poteší divákov, nakrútila špeciálnu... Foto: TV Markíza
oteckovia, Markíza poteší divákov, nakrútila špeciálnu vianočnú epizódu.

Vysielanie na Štedrý deň odštartuje už o šiestej ráno sériou animovaným rozprávok pre deti, dopoludnia zreprízuje film Snehulienka a lovec, od 12:40 dostane priestor Plavčík a Vratko, nasledovať bude Harry Potter a kameň mudrcov. O 17:00 pravú vianočnú náladu vyčarí Perinbaba. Diváci sa môžu tešiť aj na špeciálnych vianočných Oteckov, krátka epizóda, s podtitulom Vianočný zázrak, bude nasledovať hneď po Perinbabe.

Do hlavného vysielacieho času sa vráti Mrázik, ktorý nahradí v tomto slote Popolušku. Obľúbená ruská rozprávka v minulých rokoch mala svoje stále miesto v podvečernom čase a to prime-timu sa vracia po dlhých rokoch. Nasledovať budú Pelíšky, tie sa zvykli vysielať v neskoršom čase. O 23:00 uzavrie ponuku programov americký film Popoluška z roku 2016.

Pre Markízu bude hlavné štedrovečerné vysielanie experimentom a aj nutnosťou, musela nájsť alternatívu, ktorou by vyplnila dieru filmov, ktoré mala dlhoročne vo svojich rukách.

Na Štedrý deň sa ukáže aj kultová Perinbaba. Foto: TV Markíza
Perinbaba, Na Štedrý deň sa ukáže aj kultová Perinbaba.

Prvý sviatok vianočný

Ranné vysielanie sa bude skladať z animovaných rozprávok pre najmenších. Dopoludňajšie vysielanie bude zložené z repríz vianočných Oteckov, Mrázika, Perinbaby, Pelíškov. O 15:40 sa Julia Roberts predvedie ako zlá kráľovná v Snehulienke. O 17:20 divákov iste poteší česká rozprávka Princezná so zlatou hviezdou. Nebude chýbať ani spravodajský blok od 19:00 a ťahúňom večerného vysielania má byť repríza filmu Kúzelná opatrovateľka, nasledovať bude romantická komédia Kráľovské Vianoce a tí, ktorí vydržia do polnoci, poteší ich repríza slovenskej komédie Všetko alebo nič.

Vianoce bez Pelíškov? Nemožné! Foto: TV Markíza
pelíšky, Vianoce bez Pelíškov? Nemožné!

Druhý sviatok vianočný

Vo štvrtok 26. decembra sa v programe objaví rozprávka O statečném kováři, Peklo s princeznou, Hotel Transylvánia 2, o 20:30 bude mať premiéru film Ten, kdo tě miloval, nasledovať bude film Posledný kráľ severu.

Medzi sviatkami Markíza „otočí“ klasické české a slovenské rozprávky, ale aj akvizičné filmy z predchádzajúcich dní, pričom v hlavnom vysielacom čase dostanú priestor filmy ako Podfukári, Next, Rómeo musí zomrieť, Harry Potter a tajomná komnata, The Expendables 3, Rukojemník.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #oseriáloch #televízia Markíza #Vianoce 2019