Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hrôza?! Budúci rok sa nikto nevyhne zombíkom, budú sa vysielať bez prestávky

V televíznom svete platí pravidlo, že keď klesá sledovanosť a recenzie sú nelichotivé, spravidla seriály to majú spočítané. Lenže na zombíkov to neplatí. Televízia AMC chystá expanziu celého univerza The Walking Dead. Otázne je, kto bude všetky seriály pozerať.

18.12.2019 07:00
the walking dead, walking dead, twd3, Foto:
Boli chránení fungujúcim útočiskom. V novom seriáli budú musieť čeliť svetu, ktorý je pre nich cudzí.
debata

Je nepopierateľné, že sledovanosť pôvodného seriálu The Walking Dead, ale aj spin-offu Fear the Walking Dead posledné roky strmhlav klesá. A nepomohlo ani reštartovanie oboch. Vyzerá to tak, že sa diváci nadobro prejedli chodiacich mŕtvol a neustáleho boja o prežitie. Tento svet už neprináša nič nové. Je to stále o tom istom, keď skupina preživších neustále čelí novým nepriateľom, hlavné postavy postupne umierajú. Príbeh je ako verklík. Vizuálne sú seriály prepracované, avšak neprinášajú potrebnú dávku emócií ako kedysi.

Pre televízie AMC je však tento svet zlatou baňou a stále The Walking Dead je jednotkou. Preto nie je prekvapením, že kamery sa len tak nezastavia. Už teraz je jasné, že v roku 2020 diváci uvidia 11. sériu pôvodného seriálu, šiestu sériu Fear TWD a to nebude všetko. Už v roku 2018 sa nechala stanica počuť, že chce postapokalyptický svet rozšíriť a pustila sa do príprav tretieho seriálu. Aby toho nebolo málo, zombíci dostanú priestor aj vo filme. Konkrétne v špeciálne trilógii, ktorá má uzavrieť príbeh Ricka Grimesa.

Tretí seriál mal byť diametrálne odlišný od svojich súrodencoch. Tvorcovia chceli zájsť až tak ďaleko, že v názve nebude mať ani The Walking Dead, aby sa podčiarkla odlišnosť a prilákali sa noví diváci.

Výsledok nakoniec až tak neprekvapí. Nový seriál predsa len bude spojený so svojimi spin-off a bude mať v názve The Walking Dead. Ponesie podtitul World Beyond. Tentokrát diváci uvidia nových hrdinov a staré reálie. Dej ukáže prvú generáciu ľudí, ktorí si nepamätajú svet pred apokalypsou a preto bezútešné reálie sú pre nich prirodzené. Skupina mladých opustí steny bezpečného domova a rozhodnú sa okúsiť krutý svet.

Nový seriál The Walking Dead: World Beyond má naplánovanú premiéru počas budúcoročnej jari. To však znamená, že televízia AMC zaplní zombíkmi takmer celý budúci rok. Už 23. februára sa do vysielania vráti 10. séria The Walking Dead s druhou polovicou sériou a osmičkou nových epizód. Po ich skončení, počas apríla, sa očakáva predstavenie 10-dielnej prvej série nového spin-offu. Keď sa skončí, začiatkom leta, priestor dostane 16-dielna 6. séria Fear the Walking Dead. Plynule sa dostaneme k októbru 2020, keď bude mať tradične premiéru 11. séria The Walking Dead.

Prvý pohľad na nový The Walking Dead seriál Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Tretí zombie seriál má ukázať úplne nový pohľad...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch #The Walking Dead: World Beyond