Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Turecký hit sa vráti na Slovensko! Čo ešte prinesú menšie stanice Markízy?

Na rok 2020 sa starostlivo chystajú aj menšie televízie zo skupiny Markíza. Čo prinesie stanica Doma alebo Dajto?

03.12.2019 07:00
doma, televízia doma, logo, Foto:
Diváčky televízie Doma sa môžu tešiť na tri turecké seriály.
debata (2)

Televízia Markíza už odhalila svoje programové plány na rok 2020. Zahanbiť sa nenechajú ani jej sesterské stanice, ktoré sú zamerané na menšinového diváka. Doma sa naďalej sústreďuje na nežnejšie pohlavie, akčnejšie Dajto je určené mužom. Podľa toho vyzerá aj skladba programov, ktoré sa dostanú do vysielania v najbližšom období.

Doma

Absolútnym highlihtom má byť návrat seriálového hitu, ktorý si zamilovali najmä diváčky. Sila ženy hlási veľký návrat. Čoskoro sa predstaví v premiérovej tretej sérii. seriál o statočnej žene, ktorá sa pretĺka životom. Jej vlastná matka ju opustila, keď bola malá. Ako dospelá túži po šťastnej rodine, ktorú sama nikdy nemala. To sa jej spočiatku aj podarí, spozná úžasného muža a má s ním dve deti. Avšak jej šťastie trvá prikrátko, o manžela príde. Úplne zanevrie na lásku a ostane jej iba jediné svetielko v pochmúrnom živote – deti.

Seriál Sila ženy patrí v domácom Turecku k stáliciam sledovanosti. Pri jeho príprave sa tvorcovia inšpirovali námetom až z Japonska, ktorý adaptovali na miestne reálie.

To nie je všetko! Televízia Doma uvedie ďalšiu tureckú telenovelu s názvom My Little Girl (Kizim). Tvorcovia sa tentoraz inšpirovali kórejskou predlohou a natočili príbeh o tom, ako otec a dcéra po ôsmich rokoch odlúčenia vytvoria nečakanú rodinu. V silnom príbehu sebaobetovania a oddanosti sa v hlavnej úlohe predstaví detská hviezda Beren Gökyıldız, veľmi dobre známa aj slovenským divákom zo seriálu Matky a dcéry. Jej postava – Öykü – je bystré osemročné dievča vychované tetou. Tá však jeden večer zmizne a jediné, čo zanechá, je adresa Öykinho otca Demira, ktorého nikdy nepoznala. Demir je malomestský podvodníček a vôbec netušil, že jeho bývalá priateľka bola tehotná. Dcéra, ktorá teraz prichádza do jeho života, obráti všetko naruby. Demir sa dostane z väzenia len vďaka tomu, aby sa mohol o dcéru starať. Otcovským povinnostiam sa teda musí venovať, aj keby nechcel. Do toho príde láska, ale aj nečakané tajomstvo.

Tretím tureckým seriálom bude Cennet. Hlavnou hrdinkou je Cennet – žena, ktorú ako dieťa opustili tí najdôležitejší ľudia a odvtedy sa statočne pretĺka životom. Vždy jej však chýbala materinská láska. Tvrdo na sebe pracovala, aby sa stala najlepšou študentkou vo svojom ročníku architektúry. To sa jej aj podarí a po promócii jej ponúknu vysnívanú prácu. Vo firme sa zoznámi so Selimom a ako plynú dni, pomaly sa rozpamätajú, že Cennet a Selim nie sú úplne neznámi – v detstve boli najlepšími priateľmi, no rozdelila ich nehoda, po ktorej Selim zmizol z Cennetinho života. Ich vzťah však teraz narazí na problém – Selima má totiž vyhliadnutého pre svoju dcéru už niekto iný… Aby toho nebolo dosť, ten „niekto“ je možno Cennetina biologická matka, ktorá ju v detstve opustila. Namiesto materinskej lásky však plánuje krutý plán, ako ju raz a navždy vymazať zo svojho života.

Po niekoľkých odkladoch sa do vysielania vráti aj mimoriadne obľúbený americký seriál Dobrý doktor (The Good Doctor). Doma uvedie druhú a aj aktuálne v USA vysielanú tretiu sériu.

Z filmov sa diváci môžu tešiť na Dievča vo vlaku, Tajomstvo jej očí, Magic Mike 2 alebo Na Svätého Valentína.

Televízia Dajto uvedie mix seriálov a filmov. Foto: TV Markíza
dajto, televízia dajto, Televízia Dajto uvedie mix seriálov a filmov.

Dajto

Stanica zameraná na mužské publikum ponúkne akčné filmy ako G.I. Joe 2, najnovšieho Terminátora s podtitulom Genysis, Rallye smrti, Návrat temného rytiera.

Zo seriálov sa pridá posledná dvanásta séria Teórie veľkého tresku, ale aj komediálne stálice Priatelia, Dva a pol chlapa, akčný seriál Mŕtvy bod (Blindspot) s treťou a štvrtou sériou, NCIS: Los Angeles s deviatou sériou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dajto #oseriáloch #televízia Markíza #televízia Doma