Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Katastrofálna sledovanosť a pritom isté pokračovanie! To je seriál o zombíkoch

Už mesiac je vo vysielaní jubilejná desiata séria drámy The Walking Dead. Televízia AMC nemôže byť spokojná s vývojom sledovanosti. Čísla sú najhoršie výsledky za posledné roky.

20.11.2019 07:00
the walking dead, walking dead, živí mŕtvi,... Foto:
Desiata séria úspechy nežne.
debata (1)

Tvorcovia sa vehementne snažia presvedčiť publikum, že od deviatej reštartovanej série to ide so seriálom opäť správnym smerom. Lenže sedmička a osmička, ktoré kvalitou podliezli latku pomerne nízko, napáchali veľa škody. Dôveru a priazeň fanúšikov sa nedarí obnoviť, ba čo viac, krivka ide stále smerom nadol. Pravdou je, že dejovo sa The Walking Dead posunul výrazne vpred a je čoraz menej epizód, ktoré vyslovene nudia.

Televízia sa však musí zmieriť, že sa už nevrátia časy s rekordnou sledovanosťou, keď si nové časti púšťalo aj 15 miliónov divákov. Deviatu sériu sledovalo v priemere už len 5 miliónov divákov, aj napriek tomu, je The Walking Dead stále najsledovanejším seriálom na domovskej stanici. Preto seriál bude pokračovať aj naďalej. Dávnejšie je potvrdená jedenásta séria, do ktorej by sa mala naplno vrátiť herečka Lauren Cohan (Maggie).

Pomaly, ale iste sa blíži méta, ktorú si AMC stanovila. Pôvodné plány hovorili o tom, že The Walking Dead dostane dvanásť sérií. Teraz, keď tento zombie vesmír expanduje, s najväčšou pravdepodobnosťou to už neplatí a nakrúcanie bude pokračovať aj naďalej. Šiestou sériou, v roku 2020, bude pokračovať aj prvý spin-off Fear the Walking Dead, v tom istom roku sa predstaví aj tretí zombie seriál a očakáva sa predstavenie filmovej trilógie s hercom Andrewom Lincolnom (Rick Grimes).

Smelé plány narúša vývoj sledovanosti. Štart desiatej série The Walking Dead zaujal iba 4 milióny divákov, čo je nové minimum. Je to pokles o 34% oproti štartu deviatej série. Oproti ôsmej sérii ide pokles o 50%. Úvod novej série dokonca zaznamenal najnižšiu sledovanosť vôbec. Najmenej sledovaná epizóda doteraz bola počas deviatej série so ziskom 4.15 milióna divákov.

Aby toho nebolo málo, tak nasledujúce týždne krivka klesla aj pod štyri milióny. Seriál zachraňuje fakt, že vyhráva nedeľné súperenie o televízne diváka. Počet divákov síce klesá, no rating sa drží nad hranicou 1.0, čo je znak, že publikum, ktoré si k seriálu sadne, tak ho aj dopozerá a nependluje medzi stanicami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch