Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS v roku 2020 poriadne prekvapí! Nakúpila seriálové hity

Verejnoprávna televízia sa zúčastnila prestížneho veľtrhu v Cannes, kde okrem iného ponúkala vlastnú tvorbu. Divákov však potešia programy, ktoré nakúpila.

25.10.2019 21:51
príbeh služobníčky, the handmaids tale,... Foto:
Príbeh služobníčky sa vráti na jar 2020 so 4. sériou. V príprave je aj spin-off seriál. Desivý svet Gileádu sa rozšíri.
debata (3)

Počas budúceho roka sa do vysielania dostanú zaujímavé seriály, filmy, ale aj dokumenty od renomovaných tvorcov. RTVS sa podarilo získať 3. sériu úspešného seriálového hitu Príbeh služobníčky a nové spracovanie kultového seriálu Anna zo Zeleného domu, detský seriálový hit Operácia Ouch a na budúcoročnú jeseň ich čaká 3. séria výpravného historického seriálu Katarína Veľká. Novinkou bude tínedžerský tanečný seriál z prostredia Parížskej opery – Nájdi ma v Paríži.

Z produkcie britskej BBC televízia získala do svojej knižnice dokumenty ako Dynastie, Serengeti, Sedem svetov, jedna planéta, Zem z vesmíru, ale aj najnovšie seriály. Predstavia sa Bedári a nedokončená novela Sandition od Jane Austenovej. Pokračovať bude Doktor z hôr – nové osudy, 2. séria seriálu Skôr než zomrieme a nový dramatický seriál Horskí záchranári.

RTVS medzinárodným vysielateľom predstavila z vlastnej hranej tvorby predstavila televíznu drámu Nero a Seneca, vianočnú rozprávku Čarovný kamienok a dokument Volanie.

Poľská PLUS TV, ktorá kúpila všetky predchádzajúce rozprávky z dielne RTVS, má záujem aj o licenciu na vysielanie Čarovného kamienka. O celovečerný dokumentárny film Volanie, zachytávajúci neopakovateľnú duchovnú atmosféru a mystiku pravoslávneho kláštora Počájivská lávra, prejavila záujem Česká televízia, katolícka televízia z Južnej Kórey a distribútor vo Francúzsku. Dokument sa v slovenských kinách objaví 31. októbra.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #netflix #Príbeh služobníčky #oseriáloch #The Handmaid´s Tale