Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Netflix je konečne zrozumiteľný pre Slovákov

Americká platená internetová televízia Netflix v piatok oficiálne spustila české používateľské rozhranie s českými titulkami aj dabingom. Táto verzia je plne dostupná aj pre Slovensko, kde sa slovenské rozhranie v dohľadnom čase neplánuje.

14.10.2019 07:00
debata (2)

V ponuke má tisíce hodín televíznych programov a filmov, vrátane pôvodnej tvorby. Uviedla to firma v tlačovej správe. Navyše lokalizovaný obsah bude v najbližších týždňoch výrazne pribúdať.

Netflix ponúka prístup k filmom, seriálom a televíznym programom na tabletoch, smartfónoch, počítačoch a herných konzolách. Základný mesačný poplatok je 7.99 eura mesačne. Prvých 30 dní užívanie je zadarmo. Konkurentom Netflixu s ponukou filmov a seriálov je na Slovensku primárne HBO GO. V najbližších týždňoch, resp. mesiacoch majú odštartovať ďalšie online stanice ako Apple TV, Disney +.

„Nielenže od piatku ponúkame naše služby v češtine, ale aj veľmi radi oznamujeme, že sme pridali asi 70 populárnych českých filmov, a to ako nových, tak tých klasických. Medzi ne patrí napríklad Anjel Pána 2, Päťdesiatka, Vratné lahve, Po strnisku bos, Masaryk, Pupendo, Ostro sledované vlaky, Tmavomodrý svet alebo napríklad Kuky sa vracia,“ uviedol marketingový riaditeľ Netflix pre strednú a východnú Európu Tomek Ebbig.

„Do konca tohto roka sa toto číslo zdvihne až na 150. Ďalej budeme mať všetok populárny medzinárodný obsah dabovaný v češtine,“ dodal. Zo slovenských filmov diváci nájdu napríklad Čiaru a postupne sa majú pridať aj iné slovenské filmy.

Medzi pripravované filmy z dielne Netflixu patrí The Irishman Martina Scorseseho, potom El Camino, film inšpirovaný seriálom Perníkový tatko (Breaking Bad), The Laundromat alebo The Two Popes.

Netflix je svetová jednotka medzi službami poskytujúcimi zábavu na internete. Celosvetovo má viac ako 151 miliónov predplatiteľov. Netflix sledujú diváci z celého sveta celkovo 115 miliárd hodín ročne.

Netflix je k dispozícii v 190 krajinách. Existuje v 32 jazykových mutáciách, vrátane tej českej. To znamená, že všetko zo série Netflix Originals zakaždým vyjde v rovnaký okamih vo všetkých týchto mutáciách, a to s dabingom, s titulkami alebo v oboch variantoch.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch