Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Len málokto tomuto veril a dúfal. Zombíci zlákali späť veľkú hviezdu

Vyzerá to tak, že herci si robia zo seriálu The Walking Dead trhací kalendár a podávajú si kľučky pri odchodoch a návratoch. Nie vždy vlastnou vinou. Najviac bola vyhrotená situácia pri deviatej a aktuálnej desiatej a pripravovanej jedenástej sérii.

21.10.2019 07:00
lauren cohan, walking dead, Foto:
V roku 2020 sa do seriálu The Walking Dead a jeho 11. série vráti herečka Lauren Cohan.
debata

Televízia AMC to tvorcom vôbec neuľahčuje svojim laxným prístupom k jednotlivým hereckým predstaviteľom, pričom na každého má odlišný meter. Kým svojej hlavnej hviezde – Andrewovi Lincolnovi (Rick) – vyšla v ústrety a jeho charakter nezabila. Dokonca sa chystá filmová trilógia s Rickom a má to byť počiatok expandujúceho zombie vesmíru. Herečka Lauren Cohan (Maggie) a Danai Gurira (Michonne) mali smolu.

Obe herečky stvárňovali, respektíve ešte stvárňujú ženské líderky, lenže televízia im nastavila podmienky nových kontraktov výrazne neatraktívne, že ich presvedčila, aby išli vlastnou cestou. Pričom tvorcovia sú v tomto smere bezradní a s jednotlivými charaktermi dlhodobo rátala. Teraz sa opäť musí prispôsobovať scenár.

Lauren Cohan – Maggie

O kauze s herečkou Lauren Cohan sa toho popísalo už veľa. V skratke. Cohan s koncom ôsmej sezóny vypršala platnosť zmluvy a AMC s ňou začala rokovať o predĺžení. Čo je úplne štandardná situácia. Čo však bolo neštandardné je správanie zástupcov televízie. Cohan žiadala vyšší honorár, televízia však odmietla.

Situácia sa vyhrotila až natoľko, že ešte tesne pred nakrúcaním deviatky sa nevedelo, či herečka bude súčasťou alebo nie. Ona však neváhala a prijala úlohu u konkurencie v seriáli The Whiskey Cavalier. Ten sa však v máji tohto roka skončil nezdarom a stanica ho zrušila po prvej sezóne.

Keď sa situácia televízii už kompletne vymkla z rúk, narýchlo sa dohodli, že Cohan sa objaví v niekoľkých epizóda deviatej série. Pôvodne sa rátalo so šiestimi, vo výsledku Maggie „zmizla“ na konci päťky. Teda v epizóde, ktorá bola posledná aj pre Ricka a nasledoval viac ako šesťročný posun v deji. Tvorcovia šikovne skok v čase využili a len v krátkosti vysvetlili, že Maggie opustila komunitu a išla za tajomnou postavou Georgie a hľadajú lepšiu budúcnosť.

Danai Gurira – Michonne

Podobná situácia nastala aj pri Danai Gurira. Tá opustí seriál v prvých epizódach desiatej série, keďže AMC jej prichystala ponuku, ktorá by ju obmedzovala v účasti v iných projektov a Gurira je momentálne stúpajúcou hviezdou aj vo filmoch od Marvelu. Zavelila preto na odchod a je ochotná vrátiť sa na zopár epizód najnovšej série, aby opäť tvorcovia nedoplatili na konanie televízie a mohli narýchlo napísať uzavretie jej príbehu.

S novou dohodou naopak súhlasili Norman Reedus (Daryl) a Melissa McBride (Carol). Dostanú rekordný honorár a budú hlavnými hviezdami. Pri nich to nebolo prekvapenie, pred The Walking Dead ich v podstate nikto nepoznal a práve seriál z nich spravil hviezdy. Paradoxom je, že tvorcovia pôvodne uvažovali, že postavu Carol zabijú ešte v prvých sezónach. Neskôr si to rozmysleli a teraz patrí táto postava k ťahúňom.

Maggie je späť!

Ale späť k Lauren Cohan. Nedávno sa vyjadrila, že jej situácia so zombie drámou naberá nový smer. Vyzerá to tak, že AMC ju láka späť a je ochotná sa prispôsobiť. Hovorilo sa o tom, že by sa postava Maggie mohla dostať, podobne ako Rick, sériu filmov, v ktorých by sa mapoval jej príbeh po odchode z pôvodného seriálu. „Prebehli nejaké rokovanie, ale je príliš skoro o tom hovoriť. Uvidíme, čo sa stane,“ uzavrel Cohan.

Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne. V tomto prípade sa naplno potvrdilo. Začiatkom októbra stanica oznámila, že zombíci budú pokračovať s jedenástou sériou a do deja sa naplno vráti aj Lauren Cohan alias Maggie. Rovno ako jedna z hlavných postáv. Vyzerá to tak, že obe strany zakopali vojnovú sekeru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #Lauren Cohan #THE WALKING DEAD #oseriáloch