Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svet bude opäť v pohode! Títo superhrdinovia sa o to postarajú

Seriálová smršť v podobe nových seriálov, ale aj návratov zabehnutých hitov pokračuje deň, čo deň. O pár dní do boja vstúpi ďalšia televízia, ktorá má pod palcom seriály pre mladšieho diváka. The CW si aj pre túto sezónu prichystala nové pokračovania príbehov o superhrdinoch.

04.10.2019 07:00
supergirl, Foto:
Piata séria Supergirl prinesie očividnú zmenu! Superhrdinka dostane nový oblek.
debata

Je však pravdou, že postupne sa ukazuje, že aj tento typ seriálov postupne vychádza z módy, podobne ako kedysi upírske seriály. Túto sezónu sa skončí veterán Arrow s ôsmou sériou, poriadne nahnuté to majú aj Legends of Tomorrow, ktorých pokračovanie už nikto nečaká vzhľadom na pofidérnu kvalitu. Čoskoro bude mať premiéru 5. séria. Na úspešnej vlne sa vezie ešte The Flash, Supergirl a veľkou novinkou bude príchod Batwoman, od ktorej si stanica sľubuje veľmi veľa. Najmä zvrátenie klesajúcej sledovanosti.

1. Arrow

Bol to práve tajomný zelený lukostrelec, ktorý pred ôsmimi rokmi odštartoval novú éru produkcie seriálov o maskovaných hrdinoch. Postupne vznikli viaceré spin-offy a ďalšie budú nasledovať. Sledovanosť posledné roky však postupne klesala, hercom vypršala platnosť kontraktov a padlo rozhodnutie spraviť ôsmu a finálnu sezónu. Tá štartuje 15. októbra a bude obsahovať už len desať epizód, namiesto tradičných 22. Svoj posledný príbeh povie v januári 2020 a dá sa očakávať, že tento seriál nebude mať žiadny happyend.

2. The Flash

Červený „rýchlik“ Barry Allen bol prvou seriálovu odnožou, ktorá vznikla po úspechu Arrowa. Seriál sledovanosťou predčil aj staršieho seriálového súrodenca a tento titul si drží doteraz. Patrí medzi najúspešnejšie seriály domovskej stanice. Šiesta séria sa začína 8. októbra a vyzerá to tak, že tvorcovia sa rozhodli pritvrdiť. Po pomerne vydarenej piatej sérii bude nasledovať vážnejšie a temnejšie pokračovanie.

3. Supergirl

Dievča z ocele s najnovším spracovaním konečne prelomila vlastné prekliatie a konečne sa podarilo zrealizovať dielo, ktoré má dlhodobý úspech. Piata séria sa prirúti už 6. októbra. Jej predchodkyňa príliš veľa chvály nezožala, keďže tvorcovia sa rozhodli priniesť akýsi poučný príbeh poukazujúci na diskrimináciu, nenávisť, lenže dobre mienenú myšlienku nepodoprel dostatočne scenár. Najnovšie pokračovanie sa bude uberať v podobnom duchu, snáď sa poučili z vlastných chýb a piata séria nebude patetická ako štvorka.

4. Batwoman

Podobne ako pri Supergirl, tak aj Batwoman v seriálovom, ale aj filmovom svete ťahala za kratší koniec. Vždy sa primárna pozornosť venovala mužskej variácii ikonického hrdinu. The CW po úspechu dievčaťa z ocele chce priniesť aj príbeh o netopierej žene. Televízia má ambíciu priniesť svieži vietor do tohto univerza, preto Batwoman bude prvý LGBTI seriál a pokúsi sa byť viac temný a realistickejší. Prvá epizóda má premiéru 6. októbra a spolu so Supergirl majú ambíciu vytvoriť silný ženský superhrdinský tandem.

5. Legends of Tomorrow

Najslabší článok z celého hrdinského univerza. Pôvodne zamýšľaná miniséria sa nakoniec dočkala viacerých sezón a nasilu vytvorených príbehov, ktoré kvalitou podliezli aj tú najnižšiu latku, čoho dôkazom je tretia a najmä štvrtá séria. Aj napriek tomu pokračuje seriál ďalej. Televízia The CW sa rozhodla nakrútiť aj piatu sériu s premiérou na začiatku roka 2020, zrejme Legendy nahradia skončeného Arrowa. Súdiac podľa strmhlav klesajúcej kvality sa zázrak nedá očakávať ani v prípade najnovšej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Supergirl #The Flash #Legends of Tomorrow #oseriáloch #Batwoman