Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto nikto nečakal! Valí sa špina na seriál, ktorý Slováci kedysi zbozňovali

Staré krivdy nezostanú nikdy skryté pod povrchom. To je aj prípad seriálu Zúfalé manželky. Na ten sa, po rokoch, valia poriadne pikantné obvinenia. Že ide o veľkú vec potvrdzuje tvrdenie jednej z hlavných hviezd.

20.09.2019 07:00
desperate housewives, zúfalé manželky, Foto:
Všetky Zúfalé manželky priateľky neboli. Eva Longoria (druhá sprava) odhalila šikanu na vlastnej koži. Pomohla jej iba Felicity Huffman (v strede). Dodnes zostali v kontakte.
debata (2)

Zúfalé manželky (Desperate Housewives) vládli televíznym obrazovkám v rokoch 2004 – 2012, televízia ABC odvysielala celkovo osem sezón a seriál dodnes patrí medzi najvydarenejšie počiny, ktoré vtipne a zároveň vkusne búrali ženské stereotypy priamo počas hlavného vysielacieho času.

Nie je preto divu, že vtedy sa televízia so seriálom len veľmi ťažko lúčila a dokonca bola snaha o aj deviatu sériu. Postupne klesajúca sledovanosť a neochota vybraných herečiek pokračovať nakoniec vyvrcholila rozhodnutím o ukončení nakrúcania. Námet adaptovalo viacero krajín, najmä v Latinskej Amerike, kde sa objavila ich vlastná variácia Zúfalých manželiek.

To, že zákulisie seriálu bolo poriadne divoké, nie je tajomstvom. V živej pamäti je kauza odchodu herečky Nicollette Sheridan, ktorá počas prvých piatich sezón stvárňovala nie vždy milú postavu Eddie. Jej príbeh sa končil uprostred piatej sezóny krutou smrťou, z ktorej bolo cítiť, že si herečka „zlízla“ pomstu od hlavného tvorcu seriálu Marca Cherryho. Krátko po odvysielaní inkriminovanej časti si Sheridan nedala servítky pred ústa. Obvinila hlavného showrunnera zo šikany, údajne došlo aj na fyzické násilie, čo vyvrcholilo pomstou a koncom účinkovania.

Seriál pokračoval ešte ďalšie tri roky aj bez nej a televízia hasila problém mimo pozornosti médií, aby to ešte viac neuškodila povesti jedného z najsledovanejších seriálov posledných rokov. Aj napriek tomu čoraz častejšie presakovali informácie o nezhodách medzi hlavnými hviezdami. Na piedestále stála Teri Hatcher, ktorá bola neoficiálne pasovaná za hlavnú tú najdôležitejšiu.

Tento fakt nerobil dobrú krv medzi zvyškom obsadenia v zložení Eva Longoria, Felicity Huffman a Marcia Cross. Priateľstvo na život a na smrť vedeli len dokonale zahrať na obrazovkách, keď sa kamery zhasli, vzťahy také vrúcne neboli. Herečky však boli natoľko veľké profesionálky, že dokázali hrať divadlo aj na oficiálnych akciách televízie a podporovalo to presvedčenie, že ide len povery.

Tieň podozrenia sa znova objavil len nedávno, sedem rokov od poslednej klapky. Herečka Eva Longoria Baston (Gabrielle) to povedala jasne – počas nakrúcania bola obeťou šikanovania zo strany herečky, ktorú nechce menovať. Spoločné scény boli pre ňu utrpením a mala psychické problémy. Prečo sa ozvala až po rokoch?

Všetko kvôli jej kolegyni a priateľke Felicity Huffman. Tá aktuálne čelí obvineniu z podvodu, keď podplatila prestížnu vysokú školu, aby tam dostala svoju dcéru. Longoria, ako jedna z mála hercov sa svojej bývalej kolegyne zo seriálu zastala a poslala súdu list, v ktorom povedala pravdu o časoch nedávno minulých. Práve Huffman bola jedinou, ktorá sa jej zastala. Práve Zúfalé manželky spravili z Longorie celosvetovú hviezdu, v začiatkoch vysielania bola začínajúcou herečiek bez väčších skúseností, čo sa pretavilo do jej sebavedomia. Huffman bola údajne veľmi rázna ku kolegyni páchateľke a tá následne prestala.

Longoria pri obrane svojej aktuálne obvinenej priateľke zašla tak ďaleko, že nebyť jej, tak by veľmi ťažko zvládla nakrúcanie celého seriálu a zrejme by po čase koketovala s odchodom. S Huffman aktuálne prebieha súdny proces a Longoria, ako jedna z mála, sa jej snaží pomôcť a vykreslením jej povahy presvedčiť súd o jej osobnosti. Ak jej dokážu podvod, môže ísť do väzenia a nevyhne sa ani finančnému trestu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Longoria #Zúfalé manželky #DESPERATE HOUSEWIVES (Zúfalé manželky) #oseriáloch