Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kravaťáci tesne pred koncom vítajú späť známu postavu! Ako to bude s Meghan?

Televízia USA Network je presne v polovici vysielania záverečnej série svojej najúspešnejšej drámy Kravaťáci (Suits). Do konca seriálu zostáva päť epizód.

14.08.2019 07:00
kravaťáci, suits, mike ross, Foto:
Záverečná séria Kravaťákov víta späť Mikea Rossa (Patrick J. Adams). Objaví sa v dvoch epizódach 10-dielnej deviatej série.
debata

Keď Kravaťáci dostali deviatu sériu, stanica ju schválila s tým, že bude finálna a skrátená. Ostatné sezóny mali štandardne 16 častí, deviatka ich bude mať len desať. Dôvod je prozaický, klesajúca sledovanosť. Výkon právnickej drámy kontinuálne z roka na rok klesal, avšak stále si udržuje slušné hodnoty na pomery stanice.

Rozhodnutie o konci prišlo v čase, keď tvorcovia predstavili plány na prvý spin-off seriál zameraný na postavu Jessicy Pearson (Gina Torres) a usúdili, že Kraváťakov bude lepšie ukončiť v čase, keď ešte niekto bude za nimi smútiť a krivka sledovanosti sa neprepadne do nelichotivého podpriemeru. Ich odkaz bude stále živý v spomínanej odnoži, ktorá mala súbežnú premiéru s finálnou sériou.

Tým, že tvorcovia a televízia spravili rozhodnutie o ukončení seriálu zavčasu, mohli si pripraviť záverečné príbehy pre všetky postavy a zároveň priviesť späť aj tie, ktoré seriál v minulosti opustili. Prirodzene si celú pozornosť ukradlo duo Mike a Rachel v podaní Patricka J. Adamsa a Meghan Markle. Ich kontrakty vypršali s koncom siedmej série a obaja sa ich rozhodli nepredĺžiť a opustiť dej. Adams sa chcel venovať iným projektom a Meghan, ako celý svet vie, sa stala súčasťou britskej kráľovskej rodiny.

S avizovaným koncom Kravaťákov sa rozbehli dohady o tom, kedy a či vôbec sa obľúbené postavy mihnú v zápletkách poslednej série. Odpoveď je áno aj nie. Svoj veľký návrat si odkrúti Mike Ross (Adams) práve v piatej epizóde, ktorá má premiéru v stredu večer a objaví sa aj v desiatej a úplne poslednej časti. Situácia okolo vojvodkyne Meghan je jasná. Jej aktuálne postavenie jej nedovoľuje, respektíve by bolo nevhodné, aby bola aktívnou súčasťou seriálu.

To však neznamená, že nebude súčasťou scenára. Pre tvorcov nie je veľkou prekážkou, keď herec sa fyzicky neobjaví na pľaci. Scenáristi si opäť našli cestu a hoci Meghan Markle alias Rachel Zane neobjaví na chodbách právnickej firmy, jej príbeh bude pokračovať. Diváci jednoducho nemôžu zostať sklamaní, tohto faktu si je vedomá aj samotná televízia. Jej príbeh bude pokračovať prostredníctvom jej manžela Mika, ktorý by mal dokončiť jej príbeh. Všetci očakávajú, že ich happyend dostane pomyselnú čerešničku na torte v podobe spoločného potomka.

Ich príbeh dostal bodku na konci siedmej série spoločnou svadbou a následným odchodom do Seattlu, kde Mike a Rachel rozbehli vlastnú právnickú firmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci #Patrick J. Adams #vojvodkyňa Meghan