Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálový hit na Slovensku! Jojka uvádza lekársku drámu, pri ktorej tuhne krv

Jojka opäť príjemne prekvapila! Už vo štvrtok večer uvedie na sesterskej televízii WAU jeden z najväčších seriálových hitov súčasnosti! Na Slovensko prichádza top lekárska dráma - The Resident (Doktori). Na WAU ju diváci uvidia v hlavnom vysielacom čase o 20:10.

25.07.2019 07:00
the resident, seriál doktori, Foto:
Jeden z najúspešnejších a najkomentovanejších seriálov súčasnosti - The Resident - prichádza na Slovensko pod názvom Doktori.
debata

Tento seriál totálne zbúral mýty o dokonalom obraze amerického zdravotníctva. The Resident (Doktori) je mrazivo autentický a triafa klinec po hlavičke, keď ide reč peňazí v prepletenom svete medicíny. Lekári sú vykreslení ako stroje na peniaze, zaujíma ich len miliónový zisk pre samých seba a udržovanie si prestíže svojho mena.

Príbeh sa odohráva v Chastain Hospital, ktorá sa navonok tvári ako ústretová inštitúcia starajúca sa o blaho každého pacienta. Toto platí do momentu, keď sa prirúti moment finančného vyrovnania. Elity nemocnice sa netaja tým, že sú ochotné liečiť, len vybraných pacientov, z ktorých by mali nejaký prospech, druhoradá starostlivosť je prenechaná nižšiemu personálu, ktorý musí bojovať s predpismi a obchádzať svojich nadriadených, aby zachraňovali životy, ktoré sú nezmyslene ohrozované.

Obľúbili ste aj seriál Dobrý doktor? Prečítajte si článok a dozviete, či bude seriál na Slovensku pokračovať: Čakáte na pokračovanie seriálu o autistickom lekárovi? Markíza posiela odkaz

The Resident je nabitý hviezdnym obsadením. Randoplh Bell (Bruce Greenwood) je tvárou nemocnice, ktorá priťahuje milióny, prestíž a pozornosť verejnosti. Bell zápasí s vlastným telom, ktoré mu zlyháva a jeho prešľapy sú verejným tajomstvom. Nikto sa lekárskeho dinosaura verejne neopováži konfrontovať.

Výnimkou je kolega Conrad Hawkins (Matt Czuchry). Mladý, sebavedomý, arogantný lekár, ktorý neváha využívať netradičné metódy v liečení je v neustálom konflikte s Bellom. Hawkinsa prenasleduje vlastný omyl, ktorého následkom zomrelo malé dievčatko a jeho osobnosť je len maskou pred okolitým svetom.

Do nemocnice nastupuje nový rezident Devon Pravesh (Manish Dayal), ktorý bol na škole hviezdou, v reálnom svete je začínajúcou nulou s veľkým potenciálom. Dostáva sa pod krídla Hawkinsa, ktorý ho má pripraviť na reálnu svet nielen s víťazstvami, ale aj prehrami. Nad všetkými striehne ich kolegyňa Nicolette – Nic – (Emily VanCamp), ktorá je akousi neutrálnou postavou medzi znepriatelenými tábormi a snaží sa stavať pacientov na prvé miesto a konflikty kolegov odsúvať na vedľajšiu koľaj.

Vrcholom arogancie moci je doktorka Hunterová (Melissa Kanakaredes). Tá „ryžuje“ milióny na ľudskom nešťastí a využíva nádeje pacientov s rakovinou, do ktorých pumpuje silné dávky chemoterapie. Dôvod? Vyššie dotácie. Nezastaví ju ani poškodenie zdravia alebo predčasná smrť.

Ak sa seriál u nášho publika osvedčí, televízia bude mať k dispozícií viacero sérií. V máji sa skončila v USA druhá séria, na jeseň štartuje tretia. Vzhľadom na sledovanosť a ohlas, ktorý tento seriálu má sa dá predpokladať, že televízia FOX neutne nakrúcanie v najbližšej dobe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #The Resident