Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

'Druhí' zombíci to opäť dokázali! Sú lepší ako pôvodné The Walking Dead

Fear the Walking Dead opäť dokázalo, že kvalitatívne predbieha aj pôvodný seriál. Piata séria pokračuje s druhou polovicou a nové časti vyzerajú skvele!

11.08.2019 07:00
fear the walking dead, zombíci, zombie, walking... Foto:
Prvá polovica 5. série uzavrela príbeh s rádioaktívnymi zombíkmi, nové epizódy ukážu boj medzi živými.
debata

V piatej sérii Fear the Walking Dead je misia skupiny jasná: nájsť tých, ktorí prežili, a pomôcť premeniť to, čo zo sveta zostalo, na trochu lepšie miesto. Odhodlaný a neústupný Morgan Jones (Lennie James) vedie skupinu na základe filozofie, prameniacej z pojmov benevolencia, komunita a nádej. Každá postava verí, že pomoc druhým jej umožní prekonať zlo zaťažujúce minulosť.

Zaslúžiť si dôveru však nie je jednoduché. Misia zameraná na pomoc druhým prekonáva poslednú skúšku, keď sa naša skupina ocitne na zakázanom území, ktoré jej členov núti postaviť sa čelom nielen k vlastnej minulosti, ale aj k svojmu strachu. Jedine ak dokážu čeliť týmto obavám, môžu členovia skupiny nájsť úplne nový spôsob života, ktorý ich navždy zmení.

Prvá osmička epizód previedla omnoho originálnejší dej ako pôvodné The Walking Dead, ktoré je zbytočne zviazané komiksovou predlohou. Prvý spin-off si ide vlastnou cestou a tvorcom sa to vyplatilo. Zápletka so zlyhávajúcou jadrovou elektrárňou, gang pozostalých detí, rádioaktívne chodiace mŕtvoly a zúfalá snaha, čo najskôr opustiť nebezpečné územie naplno zabrala. K tomu treba pripočítať aj ďalšie prepojenie s pôvodným seriálom v podobe príchodu Dwighta. Piata séria po vlažnom rozbehu nakoniec predviedla skvelú a najmä pútavú jazdu.

Najnovšiemu pokračovanie síce mierne klesla sledovanosť a skĺzla pod magickú hranicu dvoch miliónov divákov, avšak stále seriál sa umiestňuje na prvých priečkach sledovanosti káblových televízií. Počas júna sa bil o prvenstvo s ťažkou konkurenciou v podobe druhej série Big Little Lies (Veľké malé tajomstvá) z dielne HBO.

Televízia AMC, aj napriek malému poklesu sledovanosti, potvrdila nakrúcanie aj šiestej série pre rok 2020. Nová sezóna by sa mala dočkať nového príbehu a ohlásených je viacero nových postáv. V nedeľu sa seriál vracia po krátkej pauze do vysielania s ďalšími ôsmimi epizódami. Tie vydržia vo vysielaní do premiéry jubilejnej 10. série The Walking Dead.

Skupine sa podarilo v posledných chvíľach opustiť rádioaktívne územie. Jadro zhorelo a veľké územie plné zombíkov sa stalo neobývateľným. Žiadny pokojné obdobie nehrozí. Na obzore sú noví potenciálni nepriatelia bažiaci po zásobách a najmä benzíne, ktorý sa kazí a hrozia tak vyhrotené konflikty medzi hŕstkami preživších, ktoré by tak zostali uväznené na území, kde nemajú šancu prežiť.

Už je samozrejmosťou, že o premiéru nových epizód neprídu ani Slováci. Tí uvidia najnovšie časti len pár hodín po americkej premiére a to priamo na česko-slovenskej mutácii AMC. V pondelok večer bude pokračovanie Fear the Walking Dead dostupné s českými titulkami a neskôr aj s dabingom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #Fear the Walking Dead #oseriáloch