Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hlavná hviezda nového seriálu o Hre o tróny hovorí jasne: Nesklameme vás!

Kým pôvodná Hra o tróny postupne chladne a s ňou aj vybičované emócie, ktoré priniesla rozporuplne prijatá ôsma séria, HBO pracuje na novom seriáli!

18.08.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, draky, drogon,... Foto:
Všetko nasvedčuje tomu, že obľúbené draky budú súčasťou nového seriálu.
debata

To, že televízia pracuje na nie jednom pokračovaní zo sveta Hry o tróny sa už vie pomerne dlho. HBO nenecháva nič náhodu a nemieni sa výnosnej značky vzdať. Pôvodne sa pracovalo na piatich potenciálnych seriáloch. Medzičasom jeden námet definitívne zanikol, na troch sa aktívne pracuje a jeden sa dostal do produkčnej fázy. Pôvodne sa hovorilo o názve The Long Night (Dlhá noc), aktuálne sa pracuje s pomenovaním Bloodmoon (Krvavý mesiac).

Kým sa na obrazovkách predvádzala posledná ôsma séria a bojovalo sa s Nočným kráľom, Daenerys vypálila Kráľovo prístavisko a nakoniec prišiel nečakaný koniec, tak nový tím tvorcov pracoval na štarte novinky, ktorá by sa mohla dostať na obrazovky v roku 2020. Nový seriál síce má tú výhodu, že je podporený silnou značkou, no konkurencia nespí a poriadne brojí.

Netflix koncom tohto roka vyšle do boja o divácku priazeň dlhoočakávanú novinku The Witcher (Zaklínač), ktorú mnohí prirovnávajú práve k Hre o tróny. Výrazne vpred postupuje aj Amazon s prípravou najdrahšieho seriálu súčasnosti – diváci sa vrátia do Stredozeme. Vyzerá to tak, že v roku 2020 opäť ožije Pán prsteňov. Nový seriál z prostredia Hry o tróny teda nemá určite zaručený úspech a bude si musieť vybojovať svoje miesto pod slnkom.

Kamery sa, nenápadne, rozbehli a nakrúca sa nielen v Titanic Studios v Belfaste, ktoré slúžili ako domov pre pôvodný seriál, ale filmári navštívili aj miesta, kde sa už predtým nakrúcalo a známe lokácie poslúžia ešte raz. Nové zábery vzniknú aj v Taliansku.

Najviac nedočkavých fanúšikov zaujíma, či pripravovaný nový seriál ich nesklame, ako posledná séria. Hlavná hviezda novinky – oscarová herečka Naomi Watts – v nedávnom rozhovore poskytla jasný odkaz. „Dúfam, že fanúšikovia si prídu na svoje a nájdu niečo nové a zaujímavé aj v tomto svete. Myslím, že nebudú sklamaní. Je to skvelý tím ľudí, ktorý stojí za týmto seriálom.“

Bloodmoon ukáže dávnu minulosť Západozeme, tisíce rokov pred udalosťami z pôvodnej Hry o tróny. Ukáže pád zlatých časov a príchod prvej zimy, vznik ľadových mŕtvol a pôvod Nočného kráľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch