Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čakáte na pokračovanie seriálu o autistickom lekárovi? Markíza posiela odkaz

Počas minuloročnej jesene televízia Markíza príjemne prekvapila nečakaným zaradením seriálu The Good Doctor (Dobrý doktor) do vysielania. Nie je v našich končinách zvykom, aby televízie pomerne pružne reagovali na aktuálne trendy v zahraničných seriáloch.

24.07.2019 07:00
the good doctor, dobrý doktor, freddie highmore, Foto:
Pred rokom Markíza sebavedomo hovorila o návrate Dobrého doktora, realita je však iná.
debata (1)

Počas októbra dostal Dobrý doktor priestor v televízii Doma v čase, keď všetky televízie vysielajú hlavné spravodajské relácie. Táto informácia vyvolala vlnu nevôle a kritických reakcií. Bolo to zvláštne načasovanie uviesť seriál, ktorý je v USA veľkým hitom a najsledovanejšou lekárskou drámou. Navyše, stanica investovala do výroby slovenského dabingu a potom nasadí seriál do času, keď nemá šancu zažiariť a viac upútať.

Kvalitný seriál si však našiel svojich divákov a dokonca sledovanosť prvej série patrila medzi tie najvyššie, aké televízia Doma dosahuje. Príbeh o geniálnom lekárovi Shaunovi Murphym (Freddie Highmore), ktorý trpí formou autizmu opantal aj našincov a vyvolal nebývalý ohlas najmä po skončení vysielania. Diváci sa pravidelne pýtajú a hľadajú odpovede, kedy uvidia druhú sériu.

Kým v USA sa 18-dielna séria vysiela od konca septembra do marca, na Slovensku ju vysielali každý pracovný deň, televízii sa epizódy minuli expresne rýchlo. Na jednej strane „namotala“ divákov, ktorí si seriál obľúbili, druhá strana mince nie je príjemná. Na druhú sériu si nedočkaví diváci budú musieť poriadne dlho počkať. V Spojených štátoch sa skončila len v marci a potvrdené tretie pokračovanie sa začne vysielať opäť v septembri.

Televízia Markíza po veľkom úspechu sľubovala druhú sériu už na jeseň tohto roka. Avšak s blížiacim sa dátumom potenciálneho vysielania prišla nečakane zlá správa pre tých, ktorí čakali mesiace na nové epizódy. Podľa PR manažéra Lukáša Kočišeka sa Dobrý doktor na jeseň do vysielania nevráti! Stanica bude o prípadnom vysielaní druhej série včas informovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #Freddie Highmore #televízia Markíza