Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čierne vdovy v Čechách výrazne valcovali. Učarovali aj Slovákom?

Prvý letný mesiac júl využije Jojka na odvysielanie jedného z najväčších českých seriálových hitov posledných rokov. Minulú stredu mali slovenskú premiéru Čierne vdovy, ktoré si na vysielanie museli poriadne dlho počkať.

10.07.2019 07:00
čierne vdovy, siposová, čvančarová, plodková, Foto:
Čierne vdovy dorazili na Slovensko a zaujali.
debata

Televízia Prima vysielala seriál začiatkom tohto roka a osemdielny seriál počas nedieľ dosahoval nadpriemernú sledovanosť na pomery stanice. Pravidelne si k televíznym obrazovkám sadalo viac ako milión českých divákov. To sa v súčasnosti darí len Ordinácii v ružovej záhrade 2.

Aktuálne sa špekuluje o možnosti nakrútiť druhú sériu, nateraz však stále nie je potvrdená. Vzhľadom na výsledky sledovanosti sa dá očakávať, že časom sa Prima pustí do produkcie pokračovania.

Česká Prima však Čierne vdovy nepustila do vysielania slovenskej mutácie Prima Plus. Dôvodom boli fakt, že seriál má zahraničnú predlohu a práve tento fakt bránil vysielaniu na Slovensku. Nakoniec seriál prevzala Jojka, ktorá s Primou aktívne spolupracuje pri výrobe programov. Túto jar televízia prevzala od Českej televízie seriál Most!.

Čiernych vdov sa Slováci dočkali počas prvej júlovej stredy a opäť sa ukázalo, že aj český seriál môže uspieť na slovenských obrazovkách a to rovno v hlavnom vysielacom čase. Dokonca premiéra výrazne zamiešala kartami.

Prvá epizóda bola najsledovanejším programom dňa, dosiahla až 7.3% sledovanosť s trhovým podielom 25,4 percenta v cieľovej skupine divákov od 12 do 54 rokov. Slovenskú premiéru seriálu si pozrelo až 400-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Čierne vdovy