Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Luke Perry si musí na seriálový pohreb nedôstojne počkať! Neuveríte, ako dlho

Smrť obľúbeného herca Luka Perryho prišla ako blesk z jasného neba. S nečakanou a smutnou situáciou sa museli vysporiadať aj v seriáli Riverdale, v ktorom tri roky účinkoval. Avšak na dôstojnú rozlúčku si bude musieť "počkať". Tvorcovia vedeli zareagovať až sedem mesiacov od jeho skonu.

12.07.2019 07:00
luke perry, rivedale, kj apa, Foto:
Herec Luke Perry skolaboval priamo na pľaci seriálu Riverdale. O pár dní podľahol následkom masívnej mŕtvice vo veku 52 rokov. Na snímke so seriálovým synom Archiem v podaní herca KJ Apu.
debata

Herca postihla masívna mŕtvica začiatkom marca priamo počas nakrúcania tretej série Riverdalu. Hoci sa prvé dni hovorilo, že jeho stav je nádejný, 4. marca prišla smutná správa o jeho úmrtí. Podľahol následkom, ktoré sa ukázali ako nezlučiteľné so životom.

Tvorcovia seriálu, pochopiteľne, neboli pripravení na takúto situáciu a tak neskôr počas marca televízia The CW normálne odvysielala 19. epizódu so scénami, ktoré ešte stihol nakrútiť. Bez žiadneho odkazu, že jeho postava Freda by mala skončiť.

V čase tragédie už tvorcovia mali napísané scenáre pre zvyšok tretej série a pripravovala sa záverečná fáza nakrúcania. Nemohli plnohodnotne zakomponovať náležitú poctu pre herca, ktorý patril k obľúbencom všetkých. Systém nakrúcania a prípravy scenárov nedovoľuje tvorcom pružne reagovať na nečakané situácie.

Preto pripravovaná 4. séria Riverdalu sa rozlúči s milovaným hercom a kolegom spôsobom, aký si zaslúži. Aj, keď to pre mnohých môže byť nedôstojne neskoro. Televízia The CW stanovila premiéru najnovšej série na 9. októbra. Tvorcovia avizujú, že si pripravili dojemnú rozlúčku s názvom In Memoriam, ktorá uzavrie dej jeho postavy a vzdá hold samotnému hercovi. Podľa ich slov pôjde o jednu z najdôležitejších epizód celého seriálu vôbec.

Luke Perry stvárňoval jednu z hlavných úloh, hral otca hlavnému predstaviteľovi Archiemu v podaní herca KJ Apu.

Pôvodne sa mal Perry vrátiť aj do pripravovaných nových epizód Beverly Hills 90210, ktoré budú mať premiéru 7. augusta. Žiaľ, nestihol to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Luke Perry #oseriáloch #Riverdale