Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka vracia hit posledných rokov. Zahraničný seriál, ktorý si Slováci zamilovali

Časy, keď televízie vo veľkom vysielali v hlavnom vysielacom čase akvizičné seriály, sú dávno preč. Nahradili iba pôvodné relácie a seriály a zahraničné seriály išli na druhú koľaj. Buď sa vysielajú v nelichotivom čase alebo ich preberajú menšie stanice bez väčšieho propagovania. Sú však aj výnimky. Jednou z nich je seriál Tiesňová linka: 9-1-1 (9-1-1).

02.07.2019 07:00
9-1-1, seriál 911, 911, Foto:
Len niekoľko mesiacov po skončení v USA prichádza druhá séria 9-1-1 na slovenské obrazovky.
debata (3)

Akčný seriál začiatkom roka opantal slovenských divákov a dostal veľkorysý priestor priamo na Jojke. Dokonca vznikla petícia divákov, aby sa seriál presunul z 22.00 hodiny na skorší čas, televízie spravila ešte väčší ústupok a najnovšiu epizódu prvej série reprízovala hneď na ďalší deň poobede. Práve tento seriál nepotvrdil trend upadajúceho záujmu Slovákov o zahraničné seriály.

Ešte pred pár rokmi vládli slovenským obrazovkám napríklad Kriminálky CSI, Kosti alebo Vtierka Castle a lákali tisíce divákov, ktorí netrpezlivo čakali na nové epizódy. Trend sa zmenil a stanice dali prednosť domácim programom. Pravdou je, že spomenuté seriály Jojka neustále reprízuje na menších staniciach so značným úspechom. Sú proste vybrané hity, ktoré Slováci jednoducho milujú a môžu ich pozerať dokola.

Práve 9–1–1 po rokoch oprášil slávu zahraničných seriálov na Slovensku. Nečudo. V USA je seriál obrovským hitom, potvrdená je aj tretia séria štartujúca na jeseň a dokonca zelenú dostal aj spin-off seriál s názvom 9–1–1: Lone Star, v hlavnej úlohe sa predstaví herec Rob Lowe.

Seriál sleduje napínavé prípady policajných, záchranárskych a hasičských zložiek v Los Angeles. Okrem toho, že títo moderní hrdinovia každý deň zachraňujú životy cudzích a neznámych ľudí, musia si nájsť čas aj na riešenie svojich vlastných osobných problémov, od ktorých neustále odbiehajú, aby pomáhali druhým.

Seriál o záchranároch láka skvelou akciou, hereckým obsadením a veľmi autentickou atmosférou a Slováci jej naplno podľahli. Na veľké potešenie Jojka prináša druhú sériu na svoje obrazovky len niekoľko mesiacov po jej skončení v Spojených štátoch. Premiéra druhej série je stanovená na pondelok 2. júla o 20:35. Pripravených je 18 epizód. Stanica chce vyťažiť z úspechu a ošiaľu prvej série a jej pokračovanie dostáva lukratívne miesto v hlavnom vysielacom čase. Čo je v súčasnom nastavení slovenských televízií naozaj ojedinelý úkaz.

Veľkým lákadlom druhej série je prichádzajúca nová postava, ktorú slovenskí diváci dobre poznajú. Je to herečka Jennifer Love Hewitt, známa z notoricky opakovaných seriálov Hriešny zoznam alebo Stratené duše. Stvárni Maddie Buckley, ktorá pustila svojho násilného manžela, utiekla do Los Angeles a skrýva sa u svojho mladšieho brata, hasiča Evana Buckleyho, ktorého tri roky nevidela. Napriek tomu, že je vyučenou zdravotnou sestrou, nechce vystaviť iných ľudí nebezpečenstvu, ktoré hrozí od jej bývalého. Evan jej preto odporučí, aby sa skúsila uchádzať o prácu dispečera tiesňovej linky. Hneď v prvý deň v novej v práci sa však ocitne v hlbokej vode, keď Los Angeles zasiahne silné zemetrasenie a tiesňové linky priam horia.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál 9-1-1