Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapenie na leto. Česká Prima pustí Slovákom minisériu o záchranároch

Už v pondelok Prima Plus uvedie v premiére 4-dielnu minisériu s názvom Linka, v ktorom sa objavia veľké herecké mená českej scény. Seriál nahliada do zákulisia života pracovníkov dispečingu tiesňovej linky.

17.06.2019 07:00
seriál linka, Linka, prima, Foto:
Lákadlom novej minisérie je hviezdne nabité obsadenie. Prima zlákala najzvučnejšie mená českého šoubiznisu.
debata (4)

Pôvodný český scenár približuje nielen osobný život ľudí, ktorí si ako profesiu zvolili pomoc ostatným, ale aj ich profesijné starosti. Osobné príbehy sa odvíjajú aj v rovine prípadov, ktoré záchranári riešia. Réžie sa ujal Jiří Chlumský v spolupráci s Martinom Koppom.

Hlavné postavy stvárni napr. Ivana Chýlková, Ondřej Brzobohatý, Martin Hoffmann, Martin Finger, Vladimír Kratina a ďalšie hviezdy českého hereckého neba. Práve vďaka nim a ich nasadenie získava seriál na presvedčivosti, a ako vysvetľuje Lucia Kršáková, riaditeľka výroby TV Prima: „Veríme, že seriál Linka sa stane u divákov rovnako obľúbeným, ako seriál Modrý kód. Sme radi za plné nasadenie všetkých, kto sa na príprave seriálu podieľajú. S ohľadom na dramatizáciu jednotlivých prípadov je jasné, že sa realita na dispečingu akékoľvek tiesňové linky od fikcie, ktorú v rámci seriálu ponúkame, líši. Vďaka dejovým skratkám v rámci príbehu veríme, že celý seriál bude zaujímavejšie pre diváka, ktorý určite pochopí, že realita by sa do času vymedzeného pre seriálový diel naozaj nezmestila. To však neznamená, že by v seriáli bola núdza o vtipné situácie a dialógy. Naopak, som zástancom názoru, že vo vypätých situáciách je práve humoru a nadhľadu potrebná dvojnásobne.“

Štyri epizódy sú vždy delené do jednotlivých prípadov. Počas jedného dielu sa tak diváci môžu tešiť na dva veľké uzavreté prípady plus drobnejšie výjazdy. Režisér Jiří Chlumský upozornil na to, že takmer filmársky prístup pri nakrúcaní seriálu dodáva celému projektu ďalší, nečakaný rozmer.

Seriál bude odvysielaný pomerne rýchlo, Prima Plus ponúkne dve epizódy týždenne, vždy v pondelok a stredu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Brzobohatý #Prima PLUS #Ivana Chýlková #oseriáloch #seriál Linka