Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

To bolo rečí o konci seriálovej legendy. Teraz si ďalšia stálica rozmyslela odchod

Tomu sa hovorí obrat o 180 stupňov. Ešte pred pár mesiacmi to vyzeralo, že Klinika Grace po rokoch zavrie svoje brány. Všetko je inak. Namiesto oznamu, že nadchádzajúca 16. séria bude posledná, prišla úplne iná správa.

12.07.2019 07:00
debata
Kríza zažehnaná! Vyzeralo to na koniec ďalšej... Foto: ABC
jessie williams, greys anatomy, klinika grace, Kríza zažehnaná! Vyzeralo to na koniec ďalšej stálice. Nakoniec si to herec Jessie Williams rozmyslel a podpísal novú zmluvu.

Televízia ABC nakrúti nielen šestnástu, ale rovno aj sedemnástu sezónu a Klinika Grace už teraz má titul najdlhšie vysielanej lekárskej drámy, s týmito sezónami svoj status len potvrdí a zrejme bude trvať veľmi dlho, kým a či vôbec nejaký seriál dosiahne rovnakú métu.

Nebyť husárskeho kúsku, keď sa stanici podarilo s herečkou Ellen Pompeo vyrokovať predĺženie aktuálneho kontraktu o rok, zrejme by oznámenie o konci naozaj prišlo. Počas dlhých rokov vysielania televízia ABC s herečkou uzavrela viacero zmlúv, len aby si ju poistila. Medzičasom sa z nej stala najlepšie zarábajúca herečka. Za aktuálnu dvojročnú zmluvu zinkasovala 20 miliónov dolárov.

Úvahy o prípadnom konci seriálu rozvírila sama Ellen Pompeo pri príležitosti štartu 15. série. Podľa slov herečky ešte nevie spraviť záväzné rozhodnutie o svojej budúcnosti v seriáli, keď jej vyprší aktuálny kontrakt na konci 16. série, ale má naozaj pocit, že už seriál povedal väčšinu príbehov, ktoré mohol a nastal čas sa tým vážne zaoberať. Na otázku, či existuje možnosť, že oznámi svoj koniec účinkovania len dodala, že v tom vidí reálnu šancu.

Teraz, keď má seriálový veterán garantovanú ďalšie dva roky vysielania a zrejme to nebudú posledné, tvorcovia si museli sadnúť s televíziou a pustiť sa obnovovania zmlúv aj s ostatnými hercami, ktorým kontrakty vypršali. Jedným z nich je aj herec Jessie Williams alias doktor Jakcson Avery. Ten sa objavuje v seriáli od šiestej série a medzičasom sa vypracoval medzi hlavné stálice a televízia si nemôže dovoliť stratiť túto hviezdu.

Klinika Grace je známa tým, že počas dlhoročného vysielania z nej odišli takmer všetci pôvodní herci a vystriedali sa v nej aj hlavné postavy, ktoré sa pridali neskôr a už medzičasom odišli. Diváci však milujú Ellen Pompeo alias Meredith Grey a kým je na obrazovke Meredith, stále má význam držať zapnuté kamery.

Williams už počas nedávno skončenej 15. sezóny sa netajil tým, že po desiatich rokoch nakrúcania cíti únavu a mal zajačie úmysly. Tvorcovia sa s ním dohodli, že mu doprajú „oddychovú“ sériu a objavil v značne menšom počte epizód a v podstate nemal dôležitý príbeh. Bola to len predpríprava, keby stroskotali rokovania. Navyše finále 15. série naznačilo, že by Jackson mohol zomrieť.

Teraz je jasné, že začiatok novej série ukáže jeho veľký návrat. Herec obnovil zmluvu a to rovno na dva roky. Zostane súčasťou lekárskeho tímu až do konca 17. série. Navyše pribudnú tri nové hlavné postavy, ktoré boli v minulej sérii len vedľajšie a diváci si ich obľúbili. Chris Carmack (Link), Greg Germann (Dr. Thomas Koracick) a Jake Borelli (Levi Schmitt) od konca septembra, keď odštartuje 16. séria, dostanú omnoho veľkorysejší priestor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grey´s Anatomy #oseriáloch