Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká Prima Slovákom nepustila svoj najnovší hit. Spraví to Jojka!

Čierne vdovy predsalen začnú vyčíňať na Slovensku! Najnovší český seriálový hit aj so slovenskou herečkou Luciou Siposovou mieri na Jojku. Cesta tohto seriálu k našim divákom bola poriadne kľukatá.

24.06.2019 07:00
čierne vdovy, čvančarová, plodková, siposová, Foto:
Čierne vdovy opantali Česko, čoraz hlasnejšie sa hovorí o druhej sérii.
debata (5)

Televízia Prima uviedla Čierne vdovy ešte počas prvých mesiacov tohto roka a osemdielna prvá séria okamžite zaujala. Moderne natočená komediálna kriminálka týždeň čo týždeň prilákala k obrazovkám milión českých divákov a Prima ovládla so seriálom nedeľné večery.

Prirodzene sa núkala možnosť, že po výraznom úspechu ponúkne tento seriál aj slovenským divákom prostredníctvom Prima Plus. Lenže Čierne vdovy dostali stopku a slovenská mutácia českej stanice naďalej ponúka väčšinou reprízy svojich starých relácii a len vo večerných hodinách nabieha na premiérovú tvorbu z Čiech, aj to limitovanú.

Prečo Slováci nemohli vidieť Čierne vdovy skôr? Vysvetlenie poskytol za televíziu Prima Filip Roháček. „Nakoľko ide o adaptovaný licencovaný formát (fínsky Mustat lesket), pri ktorom disponujeme licenciou len pre Českú republiku. Práve tento fakt nás preto limituje pri nasadení na Slovensku. Hlavným cieľom kanálu Prima PLUS je prinášať na slovenské obrazovky pôvodnú tvorbu skupiny Prima a prípadné akvizičné licencované tituly zvažujeme s ohľadom na divácky záujem i možnosti kanálu. Podobné licencované formáty, ako v tomto prípade, sú samozrejme vždy najmä v záujme hlavných domácich vysielateľov na danom trhu. Či zvažujú jeho využitie, či už vlastnou adaptáciou alebo nákupom inej zahraničnej adaptácie, je samozrejme najmä otázkou na nich,“ uzavrel.

Leto bude patriť Čiernym vdovám!

Ešte v marci náš portál oslovil televíziu JOJ, ktorá má k Prime najbližšie, keďže aktívne spolupracujú pri tvorbe spoločných programov. Vtedy hovorkyňa Lucia Kulihová nepotvrdila konkrétny dátum štartu, avšak podľa jej slov tento seriál Jojku oslovil. Jojka, po výraznom megaúspechu v Čechách, kúpila od Českej televízie seriál Most!, v lete dostanú priestor aj Čierne vdovy!

A to rovno v hlavnom vysielacom čase. Jojka ich zaradí do vysielania od štvrtka 5. júla a to rovno v dvoch častiach za sebou. Seriál má hviezdne nabité obsadenie. V hlavných úlohách sa predstavia herečky Jitka Čvančarová, Jana Plodková, Lucia Siposová, Bolek Polívka alebo Filip Blažek.

Seriál je o trojici žien, ktoré si navonok žijú bezstarostným a ukážkovým životom, v ktorom ich manželia zarábajú a oni si užívajú blahobyt. Háčik je v tom, že všetky sú nešťastné, pretože sebavedomí muži si z nich spravili len ozboby. Pohŕdajú nimi, ponižujú a berú ich len ako povinnú súčasť života.

Tomuto správaniu správia rázny koniec zúfalé ženy, z ktorých sa stanú čierne vdovy. Jediným vyslobodením z tejto mizérie spočíva v hromadnej vražde. Chce to dokonalý plán a dokonalé herecké výkony, aby na nich nepadol ani tieň podozrenia. Kto by predsa podozrieval úbohé manželky, ktoré si očividne žili nad pomery a dobrí muži sa o ne ukážkovo starali. Motív teda neexistuje.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Siposová #televízia JOJ #oseriáloch #Čierne vdovy