Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Expresný koniec po 6 dňoch! Ambiciózny seriál sa prace s neuveriteľnou potupou

Hoci filmovému a seriálovému svetu vládnu komiksoví hrdinovia, nie každý má na ružiach ustlané. Tento seriál mal našliapnuté byť hitom, šokujúco však končí. Reč o je novinke Swamp Thing (Bažináč).

19.06.2019 07:00
swamp thing, bažináč, Foto:
Z Bažináča hit nebude, skončil sa len po šiestich dňoch vo vysielaní.
debata

Opäť sa ukázalo, že Marvel má navrch v spracovaní filmov a seriálov so superhrdinskou tématikou, kým hlavný konkurent DC Comics stále tápe. Veľmi kostrbato prináša filmové adaptácie ikonických hrdinov, o nič lepšie mu to nejde ani na televíznych obrazovkách. A tejto mizérii nepomohol ani fakt, že komiksový gigant si založil vlastnú streamovaciu službu, ktorá má prinášať príbehy postáv, ktoré by sa inak nemali šancu medzi divákov.

Nechutná postava zmutovaného muža, ktorý sa zmenil na príšeru z bažín má veľké množstvo fanúšikov, keďže nejde o prvoplánovo pozitívnu postavu a prináša do celého univerza akýsi nejednoznačné povahové črty. To sa rozhodli tvorcovia využiť a ponúknuť fanúšikom temné a pomerne odvážne spracovanie. Prvá séria dostala pomerne štedrú objednávku na desať epizód. Seriál mal premiéru len koncom mája.

Diváci, ale aj kritika ocenila ambiciózne spracovanie, ale aj herecké výkony. Mohlo by sa zdať, že seriál teda prvú skúšku ohňom prežil a má vydláždenú cestu nielen k druhej sérii. Opak je pravdou. Stačilo iba šesť dní a odvysielanie iba úvodnej epizódy nato, aby vedenie stanice prišlo s rozhodnutím, že Swamp Thing definitívne končí. Dobre našliapnutý seriál sa tak končí potupou, akú zažije len máloktorý seriál.

Streamovacia spoločnosť začala svoju činnosť len tento rok a hoci ju zastrešuje silná značka, finančné nároky na výrobu nemôžu dosiahnuť astronomické čiastky. A na toto doplatil komiksový Bažináč. Pre chybu v rozpočte sa výroba výrazne predražila a DC Comics sa rozhodlo spraviť rázny krok a radšej produkciu ukončiť ako ju celú presúvať.

Seriál Swamp Thing je o mužovi, ktorý sa zmení v zmutovanej bažine na monštrum. Bažináč síce neopúšťa bezpečné vody, obete však chodia za ním a tak podozrivých zmiznutí pribúda. Celú záhadu sa rozhodne vyriešiť mladá vedkyňa Abby, ktorá sa do rodného mestečka vracia po rokoch štúdií. Lenže „doma“ ju čaká veľa prekvapení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DC Comics #oseriáloch #swamp thing