Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oklamali sme vás! Takto to bolo naozaj s koncom Hry o tróny

Hra o tróny je zrejme jediný seriál na svete, ktorý bol pod detailným drobnohľadom fanúšikov. Analyzovala sa každá scéna, sledovalo sa samotné nakrúcanie. Filmári a HBO museli robiť bezpečnostné opatrenia, aby eliminovali predčasný únik informácii. Nie vždy sa im to podarilo.

11.06.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Foto:
Predposledná epizóda bola v znamení ohňa, dračia kráľovná vypálila Kráľovo prístavisko.
debata

Štáb mal dokonca k dispozícii tajnú a podľa nich účinnú zbraň. Okrem prísnych podmienok, ktorým podliehal každý člen štábu, bolo všetkým jasné, že treba strážiť aj vzdušný priestor nad miestami produkcie. Preto filmári mali k dispozícii prístroj, ktorý sa dokázal veľmi rýchlo vysporiadať s dronmi, ktoré strpčovali prácu najmä posledné roky, keď táto technológia začala zažívať boom.

Všetky články o Hre o tróny si môžete prečítať tu!

Daný prístroj – zabijak dronov – rádiovými vlnami najprv preruší videovysielanie a prinúti dron zosadnúť na zem.

Scenáre sa po každom čítaní a nakrútení skartovali. Filmári si na hercov vymysleli, že natočia viacero koncov pre jednotlivé postavy, pričom nemali tušiť, ako sa ich príbeh skončí. Táto verzia bola živá dlhší čas pred vysielaním ôsmej série a aj po nej. Teraz sa ukázalo, že to nebola pravda!

Nakrútenie viacerých alternatív konca sa využívajú hojne najmä pri filmových produkciách, pri seriáloch nie je zvykom. Teraz tvorcovia priznali farbu. Všetko to bola fáma, nakrúcali sa len konce, ktoré boli aj použité. Herci však museli svorne tvrdiť, že nevedia a netušia, ako ich postavy nakoniec dopadnú.

Hra o tróny: Posledná hliadka Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Pohľad na kulisy Zimohradu demonštrujú...

K celej situácii sa vyjadril programový riaditeľ HBO Casey Bloys a vysvitla z toho zaujímavá skutočnosť, že celý čas boli diváci držaní v klamstve. „Nemyslím si, že sa nakrútilo viacero koncov. Vypustenie tejto informácie malo zabrániť predčasným únikom. Avšak tvorcovia sa vždy pohybovali na hrane, tak si človek nemôže byť nikdy istý,“ naznačil.

Na margo dua tvorcov sa vyjadril viac ako pozitívne, aj napriek tomu, že sa na nich zniesla spŕška zo strany divákov za nepodarenú ôsmu sériu. „Obaja sú múdri a talentovaní. Myšlienku ukončenia seriálu mali vymyslenú už dávno. Preto neboli žiadne dlhé debaty o tom, ako seriál ukončiť alebo ako by sa mal seriál skončiť. Jednoducho príbeh doviedli tam, kam vždy mal prísť,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch