Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kravaťáci hlásia veľký návrat obľúbenej postavy! Je to Meghan?

Tento rok je v znamení koncov seriálových veteránov. Na jeseň tohto roka sa s divákmi rozlúči obľúbená právnická dráma Kravaťáci. Deviata séria bude mať už len desať častí.

14.06.2019 07:00
kravaťáci, suits, meghan markle, patrick j. adams, Foto:
Posledná séria Kravaťákov prinesie návrat jednej z hlavných postáv.
debata

O konci Kravaťákov, ktorí sú dobre známi aj slovenským divákom, sa špekulovalo už dlhšie, najmä po konci siedmej série, keď sa so seriálom rozlúčili dve hlavné postavy – Patrick J. Adams (Mike) a Meghan Markle (Rachel). Obaja požiadali tvorcov, aby ich príbehy ukončili, keďže im vypršala platnosť kontraktov. Adams sa chcel venovať iným projektom a Markle čakali kráľovské povinnosti v Británii.

Tvorcovia však nerezignovali a ôsmu sériu poňali ako reštart. Pribudli nové postavy, spolu s nimi nové zápletky a dynamika. Nie vždy sa to podarí, ale Kravaťáci mali šťastie. Seriál nestratil iskru, práve naopak, absencia dvoch populárnych tvárí právnickej dráme skôr prospela. Televízia USA Network dokonca dala zelenú prvému spin-off seriálu, ktorý sa bude točiť okolo Jessicy Pearson (Gina Torres). Tá seriál opustila na konci šiestej série.

Sledovanosť ôsmej série síce nebola rekordná, no stabilná. Aj napriek tomu skĺzla pod hranicu dvoch miliónov divákov a to bolo znak pre stanicu, že nastal čas prijať rozhodnutie o ďalšom osude. Kravaťáci dostali deviatu sériu, tá však bude finálna a skrátená. Z klasických 16 častí sa obľúbené postavy predvedú len v desiatich a ich príbeh sa skončí ešte na jeseň tohto roka. Spolu s deviatou sériou príde do vysielania aj spomínaný spin-off seriál s názvom Pearson.

S prichádzajúcim koncom, pochopiteľne, prišla aj dilema, či sa do seriálu vrátia aj kľúčové postavy, tak ako to býva zvykom. Tvorcovia boli jednoznačne za. Najväčšiu pozornosť si ukradla Meghan Markle. Vráti sa vojvodkyňa aspoň na pár sekúnd?

Vyzerá to tak, že nie. Okrem povinností, ktoré jej vyplývajú je od apríla mamou a hoci má s tvorcami a hercami priam rodinné väzby, jej návrat sa nestane realitou. To však neznamená, že diváci sa nedozvedia, ako príbeh Mikea a Rachel pokračoval, keď opustili Harveyho Spectera.

Návrat do seriálu hlási Mike Ross (Patrick J. Adams). Objaviť by sa mal v piatej epizóde a potom v poslednej desiatej. Scenáristi dobre vedia, po čom prahnú diváci a tak je viac ako pravdepodobné, že len tak „medzi rečou“ sa dozvedia či obaja našli happy end.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci