Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenávisť voči Hre o tróny je na niečo dobrá. Zachráni životy

Názory na vyvrcholenie Hry o tróny sa rôznia a šestica posledných epizód rozdelila fanúšikov na dva tábory. Hlasnejší je ten nenávistnejší, ktorý dáva svoj nesúhlas nahlas najavo. Najnovšia aktivita má nečakané rozuzlenie.

14.06.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, emilia... Foto:
Emilia Clarke dostala "darček" ku koncu seriálu. Jej charita obdržala značnú finančnú čiastku určenú na pretočenie ôsmej série.
debata

Krátko po skončení samotného seriálu nespokojní fanúšikovia dokonca začali spisovať petíciu požadujúcu opätovné nakrútenie ôsmej série, tentokrát s novými tvorcami s dôrazom na kvalitné odvedenie práce. Záverečnej kapitole fanúšikovia vyčítali expresné a neprimerané ukončenie dlhoročných zápletiek a rozhodne len málokto bol spokojný s tým, kto si usadol na Železný trón.

Všetky články o Hre o tróny si môžete prečítať tu!

Inkriminovanú petíciu už podpísalo takmer 1.5 milióna fanúšikov nehľadiac na fakt, že HBO ich požiadavky nevypočuje a sú to len absurdné výkriky. Druhá petícia dokonca zašla tak ďaleko, že sa začali dokonca zbierať peniaze na nakrúcanie. Táto snaha pôsobí ešte absurdnejšie ako prvá petícia. Doteraz sa vyzbieralo neuveriteľných 45 tisíc libier. Iniciátor petície však spravil obdivuhodný krok.

Celý výťažok venoval nadácii, ktorú založila herečka Emilia Clarke (Daenerys Targaryen). Tá si pred rokmi prešla peklom, keď musela podstúpiť dve ťažké operácie mozgu. Diagnóza znela nemilosrdne – aneurysma. Len malé percento ľudí má to šťastie, že ju lekári včas stanovia a vedia pacientovi pomôcť. Väčšinou sa prasknutie výdute na mozgovej žile končia tragicky, respektíve s ťažkými následkami, ktoré nedovoľujú vrátiť sa do bežného života.

Emilia Clarke mala to šťastie a po ťažkej rekonvalenscencii sa vrátila včas na nakrúcanie a len málokto tušil o jej boji o život. Svetu sa zverila až pred začiatkom poslednej série. Práve vývoj Daenerys je jeden z najväčších tŕňov v oku pre fanúšikov, ktorí len ťažko trávia fakt, že sa zo zdanlivo pozitívnej postavy stala tesne pred koncom najväčšia hrozba a jej príbeh sa skončil tragicky.

Jej nadácia – Same You – sa venuje práve pacientom, ktorí sa zotavujú po ťažkej operácii, respektíve pomáha tým menej šťastným vyrovnať sa s následkami. Na tomto príklade sa ukázalo, že hnev proti seriálu dokáže robiť aj dobré veci a vyzbierané peniaze poslúžia na správny účel.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ok so ‘speechless’ is a very fluid term.... that I’ve ignored in this rambling video BUT how could I be when there are so many thank you’s to give to YOU AMAZING HUMAN BEANS!!!!! Bloody hell, I am one very lucky lady to have such kind, generous, shining spirited fans who are raising money for my chairty @sameyouorg Elle Elaria and your reddit page where you have raised almost £38,000 has made my day, week, month, year, decade, and I couldn’t think of a more beautiful way to wave goodbye to the mother of dragons than with this step towards making brain injury sufferers feel less alone. YOU ARE MY HEROS. I am the one who should be bending the knee to you. #loveinabundance #sameyoucharity #humanitywins #thisiswhatbraininjurylookslike #❤️

Príspevok, ktorý zdieľa @ emilia_clarke,

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emilia Clarke #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch