Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nikto si to nevšimol, nikoho to nenapadlo. Hra o tróny odhalila pointu hneď na začiatku

Hoci sa Hra o tróny skončila viac ako pred týždňom, kuriozity okolo najsledovanejšieho seriálu sveta neutíchajú. Tá najnovšia pobavila nielen fanúšikov seriálu.

30.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, ned stark, Foto:
Čaro nechceného. Plagát k prvej sérii odhalil pointu seriálu hneď v jeho začiatku. Vtedy o tom, pochopiteľne, nikto netušil.
debata

Celých osem sezón sa polemizovalo o tom, kto si nakoniec sadne na Železný trón. Vznikali rôzne teórie fanúšikov, konšpirácie, niekedy až šialené nápady o možnom ďalšom vývoji jednotlivých postáv, ktoré proti sebe celé roky bojovali.

Samotný záver seriálu dal všetkým dohadom bodku, s ktorou, prirodzene, nie je každý spokojný. Je však pravdou, že ôsma séria „zožala“ viac negatívnej kritiky, ako tej pozitívnej. Najviac si to odniesli duo hlavných tvorcov, ktorí vytvorili majstrovsky prepracované dielo počas prvých sezón a posledná šestica epizóda expresne ukončila hlavné zápletky. To bolo pre skalných fanúšikov nestráviteľné sús­to.

Až po finálovej časti sa ukázalo, že už pointa seriálu bola prezradená ešte pred samotným vysielaním celého seriálu a nevedeli o tom ani samotní tvorcovia. Tí sa pointu seriálu údajne dozvedeli až v čase, keď seriál v piatej sezóne dobehol knižnú predlohu a následne George R.R. Martin dal tvorcom body, ktorých sa musia v nasledujúcich sezón držať a samozrejme sa dozvedeli rozuzlenie.

O to vtipnejšie pôsobí fakt, že promo plagát k prvej sérii „prezradil“ koniec celej ságy, keďže vedľa Neda Starka sedí na Železnom tróne trojoká vrana. A v poslednej epizóde sa kráľom Západozeme stal Bran Stark, teda trojoká vrana. Pred rokmi by nikoho nenapadlo, že odpoveď, ktorú diváci dlhé roky hľadali majú priamo pred očami. V tom čase o tom nevedeli ani samotní tvorcovia a nechtiac vyrobili senzáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch