Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je rozhodnuté! Posledná séria Hry o tróny neobstála, je najhoršia zo všetkých

Kým prvá polovica ôsmej série Hry o tróny ešte mala pozitívne ohlasy zo strany divákov, záverečná trojica častí zaznamenala strmhlavý prepad v hodnotení. Samotné finále v kvalitatívnom rebríčku, dokonca, podliezlo 50%.

24.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, arya, bran, sansa, Foto:
Malo to byť veľkolepé a kvalitné zavŕšenie. Nakoniec ôsma séria Hry o tróny zožala extrémne veľkú kritiku.
debata (1)

S hodnotením záverečnej sezóny prišiel portál Rotten Tomatoes, ktorý sa považuje za jeden z najrešpekto­vanejších recenzentov filmov a seriálov súčasnosti. Prepadla nielen ôsma séria, ale aj samotné epizódy. Kým prvých sedem sezón si držalo rekordne vysoké hodnotenie, osmička musela skloniť zahanbene hlavu a uspokojiť sa s nelichotivým skó­re.

Prečítajte si recenziu poslednej časti Hry o tróny v článku: Šokujúci koniec alebo predvídateľný paškvil? Hra o tróny sa skončila

Kým 1. séria uhrala 91%, dvojka a trojka zhodne 96%, štvrtá séria dokonca až 97%, piata séria „klesla“ na 93%, šestka stúpla na 94% a už čiastočne kritizovaná skrátená siedma séria získala 93%, posledná séria obdržala len 67%. A to je katastrofálny kvalitatívny prepad.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A deeper look into #GameofThrones and its disappointing final season. Click on our bio link for more.

Príspevok, ktorý zdieľa Rotten Tomatoes (@rottentomatoes),

Keď sa šesťdielna séria rozdelí na drobné, zle obstáli aj jednotlivé epizódy. Prvá časť – Winterfell – obstála výrazne najlepšie. Začiatok konca má 93%, veľmi slušne obstála aj druhá časť – A Knight of Seven Kingdoms – s 88 percentami. Zlomová časť – A Long Night – klesla na 75%.

Následne to s Hrou o tróny išlo poriadne z kopca. Štvrtá časť – The Last of the Starks – už čelila silnejúcej kritike po tretej epizóde, ktorá nenaplnila očakávania fanúšikov. V rebríčku úspešnosti sa rozpľasla s 58%. Hra o tróny teda okúsila ako chutí trpká chuť tvrdej kritiky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The last two episodes of #GameofThrones are the lowest-rated of the series. Click on our bio link for all the episodes ranked by #Tomatometer.

Príspevok, ktorý zdieľa Rotten Tomatoes (@rottentomatoes),

To najhoršie prišlo s úplne poslednými epizódami. Pri piatej epizóde – The Bells – už bolo fanúšikom jasné, že tvorcovia nezvládnu zbrzdiť expresne vyriešené zápletky. Skóre 47% je bolestným prístatím na zem. O percento lepšie (ne)obstálo ani veľké finále seriálu s názvom The Iron Throne. Posledné dve časti „získali“ titul najhoršie hodnotených epizód v celej histórii seriálu.

Nespokojnosť s celou ôsmou sériou je o to väčšia, že vznikla petícia, ktorú podpísalo viac ako milión fanúšikov. Žiadajú HBO, aby sa celá séria nakrútila ešte raz a poriadne. Samozrejme, táto požiadavka je nezrealizovateľná a z pohľadu televízie absurdná.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch