Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Padne 20 miliónov? Hra o tróny má za sebou ďalší rekord v sledovanosti

Napätie a očakávania stúpajú! Už túto nedeľu HBO odvysiela úplne poslednú epizódu Hry o tróny a okrem rozuzlenia deja sa sleduje aj krivka sledovanosti. Prekoná ôsma séria svoje doterajšie rekordy a padne aj magická hranica, na ktorú si nikdy nesiahla?

17.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, euron, drogon, Foto:
Akciou a ohňom nabitá predposledná epizóda pokorila všetky doterajšie rekordy v sledovanosti.
debata (1)

Predposledná epizóda s názvom The Bells s takmer 80 minútovou dĺžkou posunula krivku sledovanosti opäť nahor! Navyše padol ďalší rekord. Hra o tróny sa pomaly, ale iste driape k hranici dvadsiatich miliónov divákov. Celá osmička veľkosťou publika predčila aj siedmu sezónu z roku 2017. Avšak ani jednej časti sa nepodarilo prekonať spomínanú métu, pričom od začiatku sa to očakávalo.

Prečítajte si recenziu predposlednej epizódy v článku: Hra o tróny tesne pred koncom: Nekonečné krviprelievanie a ohnivé peklo

Vďaka piatej epizóde sa nádej na pokorenie zväčšila. Celkovo si epizódu, v ktorej Daenerys, spolu s drakom Drogonom, vypálila Kráľovo prístavisko do základov a zahynulo viacero hlavných postáv pozrelo až 18.4 milióna divákov (údaj len z USA). Oproti minulému týždňu sledovanosť vzrástla o 1.2 milióna. Priamo v televízií to bolo 12.5 milióna, prostredníctvom online platforiem 5.9. Pre HBO je táto epizóda najsledovanejšou v celej histórii seriálu.

V oboch meraniach sa počet divákov zvýšil, zaujímavé je hlavne publiku, ktoré si premiérové epizódy púšťa prostredníctvom online služieb HBO GO a HBO Now. Kým na začiatku sezóny tvorili asi 5 miliónovú časť publika, s blížiacim sa koncom seriálu to stúpa takmer k šiestim miliónom. Vybičovaný dej a prekvapujúce odhalenia tesne pred koncom dávajú veľkú nádej, že si záver krvavej ságy v premiére pustí 20 miliónov užívateľov.

Predchádzajúcim epizódam sa darilo nasledovne:

  • 1. časť – Winterfell – celkovo 17.4 milióna divákov (11.8 milióna priamo v TV)
  • 2. časť – A Knight of Seven Kindgoms – celkovo 15.9 milióna divákov (10.3 priamo v TV)
  • 3. časť – The Long Night – celkovo 17.8 milióna divákov (12.07 priamo v TV)
  • 4. časť – The Last of the Stars – celkovo 17.2 milióna divákov (11.8 priamo v TV)
  • 5. časť – The Bells – celkovo 18.4 milióna divákov (12.5 priamo v TV)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch