Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Láka Hra o tróny iba bezduchým vraždením? Aká bola sledovanosť najnovšej časti?

Prekoná posledná séria niekedy magickú hranicu 20-miliónov divákov? Nateraz sú čísla ako zakliate. Ani nedeľná epizóda sa k tejto hodnote nepriblížila a tesne podliezla rekordnú tretiu časť.

10.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, cersei, missandei, Foto:
Štvrtá epizóda priniesla závan starých čias, bola plná intríg a ťahania za nitiek. Rekord v sledovanosti však nezlomila.
debata

Zdá sa, že Hra o tróny síce láka milióny divákov k obrazovkám, k rekordom sa však škriabe ťažšie. Pre HBO je ôsma série, nepochybne, tou najúspešnejšou sezónou, zrejme však čakalo, že pomyselnú dvadsaťmiliónovú hranicu pokorí veľmi rýchlo. Nestalo sa. Nádej ešte vzbudzuje úplne posledná epizóda, ktorá je na programe 19. mája. Najdôležitejšia odpoveď celého seriálu by mohla zlomiť tento magický rekord.

Ešte predtým je však na programe piata epizóda vysielaná už túto nedeľu (u nás o 3.00 nadránom). Tvorcovia, ale aj herci lákajú divákov náznakmi ešte väčšej akcie, akú priniesla bitka o Zimohrad. Seriál čaká posledná vojna o Železný trón. Daenerys zaútočí na Kráľovo prístavisko, aby raz a navždy zničila Cersei. Plán je jasný, vypáliť hlavné mesto Západozeme do základov.

Prečítajte si recenziu štvrtej epizódy Hry o tróny v článku: Pravá Hra o tróny sa začala až teraz! Všetky pravidlá sa zmenili, prichádza zrada

Práve táto časť by mohla posunúť krivku sledovanosť opäť o niečo vyššie. Zatiaľ najvyššiu sledovanosť mala tretia epizóda s epickým, ale aj kritizovaným súbojom o Zimohrad. Že by divákov lákalo na Hre o tróny už iba veľké súboje a vojny?

Štvrtá časť s názvom The Last of The Starks prilákala celkovo až 17.2 milióna divákov počas live televíznej premiéry. Oproti tretej epizóde stratila 600-tisíc divákov. Celkovo však išlo o tretiu najsledovanejšiu epizódu. Priamo v televízií si ju zaplo 11.8 miliónov nedočkavých fanúšikov, online platformy priniesli stabilnú hodnotu na úrovni 5.4 milióna užívateľov. Internetové služby HBO GO a HBO Now sa ukazujú ako silná podpora. Neotrasiteľne týždeň čo týždeň im dáva prednosť viac ako 5 miliónov divákov.

Ako sa doteraz vyvíjala sledovanosť ôsmej série? Prvá epizóda s názvom Winterfell prilákala 17.4 miliónové publikum (11.8 milióna sledovalo prostredníctvom TV), druhá (The Knight of Seven Kingdoms) bola, doteraz najmenej sledovaná. Pustilo si ju celkovo 15.9 milióna divákov (priamo v TV 10.3). Prvú polovicu záverečnej série uzavrela najočakávanejšia časť (The Long Night). Tá zaujala najviac. Sledovalo ju 17.8 milióna divákov (v TV 12.07).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch