Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kráľovná drakov s kávičkou. Hra o tróny pobavila obrovskou chybou

Snáď neexistuje jeden seriál, v ktorom by tvorcovia nespravili okatú chybu. Buď v scenári alebo priamo v jednotlivých epizódach. Hra o tróny nie je výnimkou, hoci je to ťažko uveriteľné.

07.05.2019 07:00
debata

Seriál, ktorý doteraz razil cestu, premyslených scenárov, dialógov, scén vycibrených do posledného detailu, sa počas poslednej sériu už druhýkrát poriadne sekol. Samotné nakrúcanie trvalo desať mesiacov a ďalších niekoľko mesiacov sa filmári potrápili so špeciálnymi efektmi. Doteraz si seriál držal status akejsi čistoty a skalní fanúšikovia nenašli okaté chyby v jednotlivých scénach.

Prečítajte si recenziu štvrtej epizódy Hry o tróny v článku: Pravá Hra o tróny sa začala až teraz! Všetky pravidlá sa zmenili, prichádza zrada

Teraz je Hra o tróny pod neľútostným drobnohľadom a analyzuje sa každá scéna dúfajúc, že skrýva nejaký skrytý odkaz naznačujúci rozuzlenie celého boja o Železný trón. Nielenže je seriál pod neustálou paľbou hackerov, teraz sa ukazuje, že aj medzinárodní vysielatelia podkopávajú nohy samotnému HBO, ktoré do bezpečnosti investovalo značné prostriedky. Okrem tretej epizódy, všetky ostatné unikli na internet vždy niekoľko hodín pred oficiálnym vysielaním.

Nedočkaví fanúšikovia prahnúci po akomkoľvek náznaku deja si môžu ľahko vyhľadať zvraty, ktorými sa najnovšie epizódy len tak hemžia, avšak bez hlbšieho kontextu. Ďalším hutným sústom sú chyby filmárov. Prvá epizóda prekvapila, na pomery Hry o tróny, veľkým prešľapom, keď po príchode na Zimohrad Daenerys predviedla dva rozdielne účesy v jednej scéne. Filmári sa mierne chytili to vlastnej pasce, keď kráľovná drakov predvádza rôzne prepletené vlasové variácie a pri opakovaní jednej scény zabudli herečke Emilii Clarke vymeniť parochňu.

Nedeľná epizóda s názvom The Last of the Starks predviedla pomerne vtipnú chybu, keď na pár sekúnd sa v scéne, v ktorej prebiehali oslavy na Zimohrade, objavil na stole pred Daenerys téglik s kávou známej americkej značky.

Filmári si neustrážili finálny strih štvrtej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, chyba s kávou, Filmári si neustrážili finálny strih štvrtej epizódy. Použili scénu, v ktorom "účinkuje" aj káva.

Oku pozorného diváka táto skutočnosť neušla a už niekoľko hodín po odvysielaní epizódy sa sociálnymi sieťami začalí šíriť vtipné koláže. Podobný kix sa stal ešte počas prvej série.

Už v nedeľu posledná séria pokračuje predposlednou epizódou, v ktorej dôjde k Poslednému boju o trónu medzi dvoma kráľovnami – Daenerys a Cersei.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch