Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovák z Hry o tróny skončil! Takto sa Nočný kráľ rozlúčil so svojou úlohou

Nedeľná epizóda Hry o tróny bola pre mnohých fanúšikov prekvapením, ale aj sklamaním. Záverečný zvrat totiž zmenil úplne celý seriál a hlavnú úlohu v ňom hral jediný Slovák v seriáli - Vladimír Furdík - ako Nočný kráľ.

02.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, night... Foto:
Herec a kaskadér Vladimír Furdík sa rozlúčil s úlohou Nočného kráľa. Na sociálnych sieťach ukázal fotky zo zákulisia.
debata (2)

Tretia epizóda s názvom The Long Night uzavrela nielen prvú polovicu ôsmej a záverečnej série, ale ukončila sa aj osemročná zápletka s Nočným kráľom a jeho armádou mŕtvych, ktorá sa javila ako najväčšia hrozba pre Západozem. Na jej konci Arya Stark naplnila proroctvo prorokované Melisandrou a zavrela aj modré oči, ktoré patrili práve ľadovému nepriateľovi a Nočného kráľa zabila.

Prečítajte si recenziu tretej epizódy Hry o tróny v článku: Hra o tróny priniesla krvavé jatky, smrť, temnotu a absolútny nečakaný zvrat

Tento moment absolútne zmenil celú pointu seriálu. Doteraz si drvivá väčšina divákov myslela, že práve Nočný kráľ bude tou najväčšou negatívnou hybnou silou v celej Hre o tróny. Celých osem sezón tvorcovia pomaličky stavali ľadových mŕtvych do pozície tých, ktorých nejde poraziť. Lenže tento seriál je nevyspytateľný a tvorcovia v sekunde otočili kormidlo príbehu úplne iným smerom a Nočný kráľ padol a do popredia sa dostáva Cersei Lannister. Práve vražedná kráľovná je tým najväčším zlom. Druhá polovica série, ktorá sa začne už túto nedeľu sa sústredí na posledný boj s ňou.

Postava Nočného kráľa bola špecifická tým, že za celý seriál neprehovoril ani slovo a neprejavoval emócie, možno až do poslednej epizódy, keď sa na jeho tvári objavil malý úškrn. Navyše, od šiestej série, si ju zahral Slovák Vladimír Furdík, ktorého cesta v seriáli sa skončila tesne pred úplným koncom. Herec, ale najmä kaskadér nebol len ikonický nepriateľ, ale mal na starosti aj choreografie pri bojových scénach, ale zúročil svoje dlhoročné skúsenosti z Hollywoodu pri pripravovaní ostatných hercov so zbraňou.

Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v... Foto: Pravda, Ivan Majersky
Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v Bratislave. Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v Bratislave.

Furdík sa podelil na sociálnych sieťach s ojedinelými zábermi zo zákulisia jeho posledných scén s herečkou Maisie Williams (Arya), s ktorou, ako tvrdí, sú veľmi dobrí priatelia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

She killed me with a smile #gameofthrones #gameofthrones_hbo #aryastark80 #maisie_williams @maisie_williams

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimír Furdík (@vladimir_furdik_),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

my hardest and most beautiful day #gameofthrones

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimír Furdík (@vladimir_furdik_),

V najnovšom rozhovore pre portál The Hollywood Reporter, Furdík poodhalil pozadie jeho posledného dňa pred kamerou. Epizóda The Long Night sa nakrúcala tri mesiace, z toho 55 nocí exteriérové bojové scény. Ako prežíval koniec Nočného kráľa? „Bol to veľmi emocionálny deň aj noc. Dal som spolu s Maisie do posledných scén všetku energiu. Jej skok sa opakoval asi 15-krát. Scéna, keď som ju držal pod krkom a ona vyzerala, že zomiera bola pre mňa veľmi náročná, keďže sme dobrí priatelia a predstierať, že jej ubližujem bolo veľmi ťažké. Samotná scéna, keď som ju držal pod krkom nebola jednoduchá. Stačilo spraviť zlý pohyb, zle uchopiť a mohla sa zraniť. Obaja sme boli pod tlakom, nebol to ľahký deň,“ uzavrel seriálový Nočný kráľ.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #Vladimír Furdík