Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Otočia sa mu chrbtom aj na Slovensku? Seriálový hit prišiel o divákov

Oznámenie konca seriálu v dostatočnom predstihu je pre divákov, ale aj tvorcov častokrát vykúpenie. Scenáristi majú dostatok času pripraviť dostatočný záver a fanúšikovia sa zmieriť so záverečnou bodkou za seriálom, ktorý im neraz robil spoločnosť niekoľko rokov.

15.05.2019 07:00
arrow, stephen amell, Foto:
Arrow do poslednej série vstupuje výrazne oslabený a bez divákov.
debata

Tento fakt ide ruka v ruke aj so sledovanosťou. Väčšinou avizovaný koniec pripúta pozornosť divákov a prinajmenšom sa udrží úroveň sledovanosti z posledných sezón. Niekedy sa však stane, že fanúšikovia dajú od seriálu, nepochopiteľne, ruky preč.

To je prípad aj seriálu Arrow. Televízia The CW pred pár týždňami potvrdila koniec hitu, ktorý pred ôsmimi rokmi odštartoval novodobého spracovania komiksových seriálov. Lukostrelec zároveň položil základy, na ktorých si stanica postavila celý superhrdinský vesmír, ktorý nemá v histórii televíznej zábavy obdobu. Lenže s pribúdajúcimi sezónami išla smerom nadol a z nadpriemernej sledovanosti sa postupne stal šedý priemer a ešte menej.

Aktuálne vysielaná siedma séria síce priniesla menší reštart a nových tvorcov, ktorým sa zčasti podarilo napraviť reputácia predchádzajúcich sezón, nárast diváckej priazne sa nedostavil. Kým na jeseň minulého roka, keď predposledná séria štartovala, krivka sa držala ešte nad kritickým miliónom divákov a zdalo sa, že Arrow ešte získa šancu na záchranu. O jeho konci sa začala hlasnejšie špekulovať počas šiestej sezóny.

Televízia však superhrdinské seriály ako Arrow, Flasha, Supergirl, Legends of Tomorrow potrebovala pred veľké crossoverové epizódy, ktoré prinášali rekordné čísla. Situácia sa zmenila počas tejto sezóny. Prijatie reštartu Arrowa nechalo divákov chladnými a Legendy sa vrátili s katastrofálnou sledovanosťou a ešte katastrofálnejším príbehom.

Obsadenie sa rozpadlo

Rozuzlenie špekulácii prišlo v marci, keď The CW potvrdila ôsmu sériu pre tajomného lukostrelca. Tá však nielenže bude posledná, ale aj skrátená. Z klasických 22 epizód sa objednávka zcvrkla len na desať a posledný príbeh povie v decembri tohto roka. Legendy oficiálne síce dostali piatu sériu, každý však vie, že rovnako ako Arrow skončia. Stanica potrebuje ešte hrdinov poslednýkrát pokope, pripravuje doteraz najväčšie prepojenie komiksových seriálov v histórii.

Po oznámení konca Arrowa, jedna z hlavných hviezd – herečka Emily Bett Rickards, oznámila, že dáva svojej úlohe Felicity zbohom a nebude súčasťou záverečnej série. O ďalšom účinkovaní sa pochybuje aj v prípade Catie Cassidy (Laurel), jej príbeh dostal v siedmej sérii akúsi bodku. Hoci tvorcovia vehementne tvrdia, že táto postava bude pokračovať, nič tomu nenasvedčuje.

Tesne pred koncom seriálu sa tvorcom rozsypalo herecké obsadenie, ale aj sledovanosť. Skokom krivka padla na dno a posledné epizódy si pozrelo už len 700-tisíc divákov. Zdá sa, že ohlásenie konca, Arrowovi vôbec neprospelo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #oseriáloch