Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odhalila Hra o tróny kľúčovú smrť? Zmizne Cersei úškrn z tváre?

Nedeľná epizóda Hry o tróny stále lomcuje fanúšikmi. Tvorcovia si pripravili dokonalé divadlo. Skvelý pribeh, zvraty, špeciálne efekty a skryté odkazy!

30.04.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, cersei, lena headey, Foto:
Cersei je na príchod svojich nepriateľov zo Severu pripravená.
debata (6)

Prefíkanosť tvorcov D.B. Weissa a Daniela Benioffa nemá konca kraja. Tretia epizóda s názvom The Long Night uzavrela kapitolu celého príbehu, o ktorom sa myslelo, že bude pointou seriálu. Tá sa skrýva inde. Autor knižnej predlohy George R.R. Martin nezostal svojej povesti nič dlžný a zničenie Nočného kráľa a jeho armády sú zvratom, ktorý by čakal len málokto, že príde tak skoro. Hlavná hrozba celého seriálu spočíva v Cersei Lannister, najvražednejšej žene Západozeme!

Prečítajte si recenziu tretej epizódy Hry o tróny v článku: Hra o tróny priniesla krvavé jatky, smrť, temnotu a absolútny nečakaný zvrat

Lenže aj jej dokonalé plány môžu naraziť na proroctvo. Práve po najnovšej epizóde sa ukázalo, že posolstvá červenej kňažky Melisandry počas ostatných sezón neboli len bezduchými vetami. Konečne začali dávať zmysel a jedno z nich hovorí jasne. Cersei zomrie krutou smrťou. Už druhá epizóda naznačila jeden z možných scenárov jej smrti. Pozorní diváci zachytili dialóg medzi Tyrionom a Jaimem, ktorí si uvedomovali, že nadchádzajúcu bitku o Zimohrad zrejme neprežijú.

Tretia epizóda priniesla zvrat, ktorý čakal len... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, arya, nočný kráľ, Tretia epizóda priniesla zvrat, ktorý čakal len málokto. Bola to Arya, ktorá zabila Nočného kráľa.

Cerseini bratia si uvedomili, ako s nimi sestra vypiekla. Tyrion vyhlásil, že výhodou jeho smrti na Zimohrade je fakt, že ho neuvidí umrieť a nedostane sa jej satisfakcie. Zároveň dodal, že ak sa stane súčasťou armády mŕtvych, mohol by svoju sestru roztrhať na kusy. Táto alternatíva vzbudila veľký ohlas, kým nebola odvysielaná ostatná časť v nedeľu.

Tá priniesla ďalšiu alternatívu, omnoho realistickejšiu. Cersei je dlhodobo na Aryinom zozname smrti a po príchode Melisandry na Zimohrad sa ukázalo, že mladá bojovníčka je na ceste naplniť svoj osud. Bola to práve Melisandra, ktorá jej v začiatkoch seriálu povedala vetu, ktorá vtedy nedávala zmysel. Až doteraz.

Arya si ako malé a ešte nevinné dievča vypočula od kňažky vetu – „Vidím v tebe temnotu, ktorá na mňa hľadí. Hnedé, modré, zelené oči. Oči, ktoré navždy zavrieš,“ znelo proroctvo. Melisandra Aryi v tretej epizóde ešte raz zopakovala túto vetu a vtedy si uvedomila, že to má byť práve ona, kto zabije Nočného kráľa, ktorý má modré oči. Navyše Cersei má zelené oči. Dočká sa Arya pocitu spravodlivosti, keď popraví Cersei? Alebo si tvorcovia prichystali iný zvrat?

Posledná séria pokračuje už v nedeľu, keď sa prehupne do svojej druhej polovice. Zimohrad je zničený, ale zachránený. Teraz sa Daenerys spolu s celým Severom vydá na juh, aby sa vysporiadala so zradkyňou Cersei. Tá je však na ich príchod kráľovsky pripravená.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Lena Headey #Hra o tróny #Maisie Williams #Game of Thrones #oseriáloch