Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z hitu sklamanie? Kameňák na Markíze končí po prvej polovici série

Typický český humor Slovákom priveľmi nezachutil. Piatková dávka seriálového Kameňáku sa už v máji skončí, televízia nedovysiela ani všetky epizódy.

19.04.2019 07:00
kameňák, Foto:
Dosť bolo českého humoru. Kameňák na Markíze končí.
debata (3)

Kým ešte prvá epizóda bodovala v Čechách aj na Slovensku, ďalšie týždne boli v znamení prudkých prepadov. V krajine pôvodu si humorný seriál síce našiel širšie publikum, no aj takm postupne išli čísla dole. U nás bola situácia ešte vyhrotenejšia, keď trhové podiely padali aj pod 20-percentnú hranicu a to je na pomery Markízy naozaj málo.

Nova avizovala odvysielanie všetkých 16 epizód, k nej sa pridala aj sesterská Markíza. Kameňák mal televíziám vydržať až do začiatku leta, teda do konca televíznej sezóny. Teraz musia obe televízie hľadať náhradné riešenie. Hoci to oficiálne nepotvrdzujú, nelichotivé čísla sledovanosti si čoskoro vyberú svoju daň a jarný ťahák sa bude musieť pratať z vysielania so sklopenými ušami.

Od mája sa Kameňák vytratí nielen z piatkového slotu na Markíze, ale aj na Nove. Vysielanie bude ukončené presne v polovici, teda po 8 epizódach. Nateraz nie je známe či a kedy sa seriál ešte vráti. Problém má skôr Nova ako Markíza, keďže u českých susedov mal tento seriál spôsobiť ošiaľ ako jeho filmové spracovania. Nestalo sa tak. Nova na výrobe nešetrila a povolala si veľkú skupinu hercov, ktorí sa objavili v piatich filmoch, aby pokračovali vo svojich úlohách aj v seriáli.

Tým, že Markíza seriál iba preberá a nebola zapojená do výroby, tak pre ňu to až taká veľká strata nie je. Opäť sa ukázalo, že to čo kedysi fungovalo na divákov, teraz je na okraji záujmu a najmä slovenský divák má očividne inú predstavu o humore.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kameňák #oseriáloch #televízia Markíza