Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si seriál JAG? Po 14 rokoch ho čaká malý návrat

Seriál JAG – Vojenská generálna prokuratúra patril na prelomí tisícročí k najväčším hitom na televíznych obrazovkách a podľahli mu aj Slováci. Príbehy z prostredia americkej armády bol priekopníkom v tom, že prelomil ľady medzi laickom verejnosťou a svetom plných disciplíny a rozkazov, ktorý bol striktne oddelený. Diváci razom mohli vidieť a pochopiť im vzdialený svet, ktorý si prirodzene vydobyl rešpekt a obdiv.

02.04.2019 07:00
jag, david james elliot, Foto:
Harmon Rabb zo seriálu JAG sa znova objaví na obrazovkách, po 14 rokoch.
debata

JAG sa dočkal až desiatich sezón a položil základy pre ďalší populárny seriál, ktorý sa vysiela dodnes a stále patrí medzi najväčšie hity. Reč o je NCIS – Námorný vyšetrovací úrad. Tento seriál aktuálne vysiela už 16. sezónu a zrejme televízia CBS sa ho len tak nevzdá. Medzitým vznikli aj úspešný spin-off seriálu s podtitulom Los Angeles a New Orleans. Zaujímavosťou je, že vznik NCIS seriálu trval niekoľko rokov.

Prvýkrát sa Gibbs v podaní herca Marka Harmona objavil v špeciálnej dvojepizóde počas ôsmej série JAGu v roku 1998. Samostatný seriál sa dostal na obrazovky až v roku 2003.

Samotný JAG s Harmonom Rabbom (David James Elliot) sa dočkal až desiatich sezón a posledná epizóda bola odvysielaná v máji 2005. A pritom to spočiatku vyzeralo, že JAG bude prepadák. Prvú sériu totiž vysielala ešte televízia NBC a diváci si k nej hromadne nenašli. Od druhej série značku prebrala televízia CBS, nastali výrazné kreatívne zmeny a podarilo. Úspech sa dostavil a táto stanica profituje z armádneho sveta dodnes.

V najbližších týždňoch čaká JAG malý návrat. Hoci trend návratu starých seriálov je silný, plnohodnotný revival JAGu sa nechystá. Tvorcovia sa rozhodli po 14 rokoch od skončenia vojenskej generálnej prokuratúry priviesť späť aspoň Harmona Rabba. Herec David James Elliot si zopakuje svoju najznámejšiu úlohu v NCIS: Los Angeles a to v niekoľkých epizódach. Prvýkrát by sa mal objaviť v epizóde vysielanej 12. mája. Tá bude predposledná aktuálnej 10. série, svoju úlohu by mal zohrať aj v poslednej časti.

Tvorcovia sa s blížiacim finále rozhodli poriadne pritvrdiť a rozohrajú šokujúci prípad sympatizantov tzv. Islamského štátu, ktorí budú plánovať útoky na vybraných vojenských predstaviteľov. Tým sa otvorí cesta pre spojenie dvoch vyšetrovacích tímov a dvoch vojenských inštitúcií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAG #oseriáloch #David James Elliot