Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kameňák na Slovensku je podpriemerný, v Čechách si našiel divákov

Televízie Nova a Markíza pred týždňom ponúkli už tretiu epizódu seriálového Kameňáku. Postupne sa ukazuje rozdielnosť diváckeho publika v oboch krajinách.

15.03.2019 07:00
kameňák, veronika žilková, Foto:
Zdá sa, že seriálový Kameňák nie je Slovákom pochuti.
debata (3)

Kým prvá epizóda 16-dielneho seriálu zožala v oboch krajinách úspech a Kameňák bol jednotkou. Nasledujúce týždne už boli v znamení poklesov, teda najmä na Slovensku. Naši diváci dávajú jasne najavo, že im tento rýdzo český humor šitý na mieru miestnemu publiku už nie je pochuti. Začiatok vysielania u nás sa niesol v nadpriemerných číslach – v strategickej obchodnej skupine 12 – 54 dosiahol seriál 9.3 percentnú sledovanosť s trhovým podielom 25.1%.

Druhá epizóda už výrazne stratila. Divácka zvedavosť poriadne opadla a sledovanosť sa prepadla až o 5 percentuálnych bodov, trhový podiel nedosiahol ani hranicu 20 percent. Celkovo si sadlo k obrazovkám 533-tísíc Slovákov. Tretia epizóda klesla ešte viac, trhový podiel sa pohyboval len na úrovni 18%, čo už sú pre Markízu značné podpriemery.

Iná situácia je v susedných Čechách, kde sa zdá, že Kameňák dosiahne omnoho väčší úspech. Je pravdou, že oproti prvej epizóde stratil 400-tisíc divákov. Štart seriálu sledovalo 1.3 milióna Čechov, o týždeň už čosi vyše 900-tisíc. Prvé dve časti ešte boli českou jednotkou na trhu. Počas minulého týždňa sa situácia už zmenila.

Kameňák porazila talk-šou Karla Šípa Všechnopárty, ktorá ako jediná prekročila miliónovú hranicu. Televízia Nova, avšak, obhájila podobné hodnoty ako pri druhej epizóde. Tretiu časť si pozrelo 963-tisíc divákov. Všetko nasvedčuje tomu, že sledovanosť seriálu sa začína rýchlo stabilizovať a zrejme sa udrží na podobných úrovniach aj naďalej.

Pre Novu je dôležité, aby Kameňák nezlyhal, je ťahákom jarnej fázy sezóny. Pravdou je, že zrejme očakávala väčší ošiaľ. Navyše slovenské publikum má iný vkus a dá sa očakávať, že u nás tento seriál dieru do sveta určite nespraví.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kameňák #oseriáloch #televízia Markíza