Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Detský divák prišiel o ďalšiu televíziu, vysielala len čosi vyše roka

Českí, ale aj slovenskí detskí diváci pred pár dňami, nečakane, prišli o obľúbenú televíziu. TUTY TV, ktorú šírili všetci kábloví operátori, skrachovala. Vysielanie ukončila v utorok napoludnie.

14.03.2019 07:00
debata

Dôvodom sú vysoké náklady na šírenie signálu. Televízia to oznámila vo vyhlásení na svojich stránkach.

„Dôvody pre naše rozhodnutie majú ekonomický charakter. Napríklad náklady na trasovanie signálu sú už teraz v pomere cena / výkon veľmi vysoké. Navyše sa ukázalo, že v rámci systému DVB-T2 je pre menšie súkromnú televíziu so zameraním na primárnu cieľovú skupinu deti a mládež budúcnosť z finančného hľadiska v podstate nemožná,“ uviedlo vedenie spoločnosti.

TUTY začala vysielanie 1. júna 2017 a vysielala denne v rozmedzí 05:30 až 22:00 hod. Prevažnú časť programu tvorili zahraničné animované seriály, ale produkovala aj vlastné lifestylové programy pre mládež.

Televízia v diváckej cieľovej skupine štyri až 14 rokov dosahovala jednopercentný podiel na sledovanosti, čo bolo prezentované ako jednoznačný úspech. Vypredanosť reklamného priestoru bola aj vďaka spolupráci s agentúrou Atmedia Czech veľmi vysoká, v silných mesiacoch takmer absolútna.

Podľa serveru DigiZone stanicu opustil jej pôvodný investor a manažmentu sa nepodarilo nadviazať novú spoluprácu. Údajne mali zástupcovia Tuty rokovať so spoločnosťou Active, ktorá prevádzkuje okrem iného detské rádio Pigy.

Na Slovensku, aj v Česku v súčasnosti vysiela okolo desiatich staníc zameraných na detských divákov. Je medzi nimi napríklad ČT: D, Cartoon Network, Disney Channel, Minimax alebo Nickelodeon. Obmedzenú ponuku detských programov ponúka aj verejnoprávna RTVS, najmä počas víkendov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch