Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakoniec sklamanie? Jednotlivé epizódy Hry o tróny 'prekvapujú' dĺžkou

Už len štyri týždne delia fanúšikov Hry o tróny od premiéry prvej epizódy. Postupne sa odhaľuje aj dĺžka jednotlivých epizód a prichádza prvotné sklamanie.

13.03.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, 8 séria, posledná... Foto:
Lena Headey ako Cersei Lannister v 8. sérii Hry o tróny.
debata (6)

Samotné nakrúcanie trvalo až desať mesiacov a patrilo medzi najväčšie produkcie v dejinách televízie. Prirodzene všetci očakávali, že aj posledná šestica epizód sa dočká predĺženej minutáže. Toto tvrdenie neskôr potvrdili aj samotní tvorcovia. Lenže, ako sa ukazuje, minimálne, prvé dve epizódy sa časovo skôr približujú klasickým častiam z minulých sezón.

Počas prvých šiestich sérii, keď jednotlivé sezóny mali po desať častí, tak ich dĺžka bola štandardná na úrovni priblížne 45 minút. Zmena prišla, keď sa prirútila siedma séria už len so siedmimi časťami. Kompenzácia pre divákov spočívala v dlhších epizódach.

Postavy z 8. série Hry o tróny Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Varys (Conleth Hill) v 8. sérii Hry o tróny.

Blížiaca sa ôsma a záverečná séria okrem epického konca a sľubovaných scén, ktoré televízia ešte nezažila, mala priniesť extra dlhé epizódy. HBO hovorilo o poslednej sérii ako o šiestich samostatných filmoch.

Realita, ako sa ukazuje, nebude až taká bombastická, akoby mnohí očakávali. Televízia oficiálne potvrdila minutáž prvých dvoch epizód. Začiatok konca, teda prvá časť, bude mať 54 minút, druhá epizóda 58. Očakávania boli, že každá epizóda bude mať medzi 70 – 90 minútami.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

Neoficiálne informácie hovoria o tom, že zostávajúca štvorica už bude dlhšia. Tretia epizóda, v ktorej sa odohrá bitka o Zimohrad, ktorú nakrúcali dlhých 11 týždňov dosiahne rovných 60 minút čistého času.

Posledná trojka už však má omnoho zaujímavejšiu dĺžku. Štvrtá epizóda by mala mať už 78 minút a posledné dve časti zhodne 80 minút. Pre mnohých sú však tieto informácie veľkým sklamaním. Vzhľadom na obrovskú a náročnú produkciu predpokladali, že Hra o tróny sa rozlúči veľkolepejšie.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch