Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bebjak dal Slovákom desivú Trhlinu, Česi dostanú apokalyptickú Škvrnu

Režisér Peter Bebjak je v poslednom období na roztrhanie. Chŕli jeden projekt za druhým. Teraz sa dočkajú aj Česi, keď v nedeľu bude mať premiéru nová postapokalyptická dráma s názvom Škvrna.

06.03.2019 07:00
bebjak, škvrna, miniséria škvrna, Foto:
Škvrna rozpovie príbeh z blízkej budúcnosti, keď na svete zostali iba deti, ktoré musia prežiť v krutom svete.
debata

Bebjak sa tak pustil do ďalšieho seriálu, ktorý nemá v našich končinách obdobu. Trhlina na Slovensku zožala na Slovensku obrovský úspech. Jej filmové spracovanie trhlo rekordy v návštevnosti a čerešničkou na torte bude jej seriálové spracovanie v trojdielnej minisérii, ktorá by sa mala na Jojke objaviť už počas tejto jesene.

Okrem Trhliny sa nakrúca film Správa s niekoľkomili­ónovým rozpočtom a medzinárodnou koprodukciou. V príprave je tretia séria kriminálky Za sklom a najdrahší seriál v slovenských dejinách – Slovania. Režisér so svojim tímom však nezaháľa a českú online platformu stream.cz pripravil osemdielnu sériu s názvom Škvrna.

Postapokalypticky svet podľa scenára Zuzany Dzurindovej a Petra Nagya prenesie divákov do blízkej budúcnosti. Odohráva sa po katastrofe, ktorá vyhladila dospelú populáciu a na zemi ostali len deti. Peter Bebjak po prvý raz vytvoril krátky seriál pre online prostredie, kde jeden diel trvá približne dvanásť minút.

Na svete prežívajú len deti. Súrodenci Tom, Klára a Viktor našli útočisko v bývalom internáte. Život im však obráti naruby detský gang na čele s Nikom, ktorý sa neustále oháňa zbraňou. Viktor, ktorí stojí na čele domácej skupinky, ale pomaly dospieva a je len otázkou času, kedy sa mu na jazyku objaví obávaná škvrna – prvý príznak nemilosrdnej choroby, ktorá má na svedomí aj rodičov trojice súrodencov.

„Mám rád príbehy, ktoré pracujú s alternatívnou realitou, v ktorej môžem vytvoriť svet podľa svojich predstáv. Postapokalypticky život bez dospelých, kde musíte dodržať autentickosť toho, ako by to naozaj mohlo vyzerať. Ako by fungovalo spoločenstva detí. Aké návyky, poznatky, skúsenosti by si sebou niesli, čo by ich poznamenalo a ako a za akú cenu by sa snažili prežiť. To všetko je nesmierne lákavé, dotvárať prvotnú predstavu scenáristov a dát ich predstave reálnu podobu,“ hovorí o projekte režisér Peter Bebjak.

V minisérii si zahrajú napríklad aj Jan Nedbal, ktorého diváci uvidia aj pripravovanom filme Správa, syn známeho českého herca Ivana Trojana, talentovaný Jan Trojan, Anastasia Chocholatá, ktorú poznajú aj slovenskí diváci zo seriálov Modrý kód a Ohnivý kuře alebo aj Jan Maršál, ktorý hral napríklad syna Táni Pauhofovej vo filme Nežné vlny, ale vidieť ste ho mohli aj v seriáloch Ordinace v ružové zahradě a Gympl s ®učením omezeným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škvrna #Peter Bebjak #oseriáloch #miniséria Trhlina #DNA Production