Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Súboj televíznych titánov! Netflix pochoval všetky seriály o hrdinoch

Postupný trend rušenia superhrdinských seriálov na Netflix dával tušiť, že táto epocha sa chýli k svojmu záveru. Ostatné dni to len potvrdili.

25.02.2019 07:00
punisher, Foto:
Svoje posledné slovo po dvoch sezónach povedal aj The Punisher. Pripojil sa k ostatným "kolegom" - Jessice Jones, Iron Fistovi, Lukeovi Cageovi a Daredevilovi.
debata

Keď pred pár rokmi Netflix avizoval vznik superhrdinských seriálov z dielne Marvelu, fanúšikovia jásali. Na obrazovku sa dostali postavy, ktoré by vo filmovom svete nikdy nedostali priestor. Navyše priestor na streamovacej platforme dovoľoval tvorcom priniesť seriály plné násilia, krvi, presne to, čo nebolo možné v štandardnej televízii. Tieto seriály sa niesli v diametrálne odlišnom štýle, ako zbytok Marvel počinov.

A tak sa objavila Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, Daredevil alebo Iron Fist. Dokonca vznikla aj jedna séria Defenders, teda všetci hrdinovia sa spojili v štýle Avengers. Len neboli v nablýskanej zbroji. Je však pravdou, že s rapídne rastúcim počtom seriálov na Netflixe, obľuba hrdinov klesala. Kameňom úrazu však je vznik samostatnej streamovacej služby spoločnosti Disney, pod ktorú Marvel patrí.

Je prirodzené, že marvelovské seriály chce mať nová služba Disney+ pod svojimi krídlami. Netflix preto postupne avizoval ukončenie nakrúcania všetkých seriálov. Nádej definitívne zhasla, keď pred pár dňami prišlo oznámenie o konci The Punishera, ten nedávno predstavil svoju druhú sériu a zbohom dáva aj Jessica Jones. Tá sa dočká na Netflixe ešte tretej série, ktorá je už nakrútená a nepozná dátum štartu.

Marvel spolu s Disney navyše nedovolia, aby zrušené seriály prebrali iné televízie a platformy. V zmluvách je dodatok, že tieto postavy a seriály musia byť dva roky „mŕtve“. Je to len „nenápadné“ naznačenie toho, že môže vzniknúť situácia, keď budú pokračovať na Disney+, keďže táto platforma ešte nevysiela, avšak veľmi intenzívne sa pripravuje.

Správy hovoria o tom, že táto platforma môže odštartovať ešte tento rok, prípadne začiatkom budúceho. Disney so svojou nekonečnou knižnicou rozprávok a filmov, do ktorého už patrí aj Marvel a štúdio FOX sa stane veľmi silným hráčom na streamovacom trhu. Hneď po štarte bude patriť medzi tých najväčších. Preto je prirodzené, že si superhrdinské seriály so silnou diváckou základňou necháva ako poistku.

Záujem o pokračovanie prejavila aj služba Hulu, rovnako ako ostatní narazili na dvojročnú podmienku. Na televíznom trhu sa začína poriadny súboj. Netflix verzus Disney a zatiaľ vyhráva druhý menovaný. Bude zaujímavé sledovať, či sa stiahnu aj iné Marvel seriály z iných staníc pod túto službu alebo to bol cielený krok len voči Netflixu.

Ten stojí pred veľkým odlivom obsahu. Po Marvel seriáloch sa hovorí o tom, že o niekoľko mesiacov odštartuje vlastná služba pod hlavičkou Warner Bros. a v tejto súvislosti bude musieť zmiznúť niekoľko desiatok seriálov a stoviek filmov z Netflixu. Napríklad len za Priateľov Netflix zaplatil 100 miliónov dolárov, aby v jeho stajni zostali ešte tento rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Daredevil #oseriáloch #The Punisher #Jessica Jones