Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Boli to bezvýznamné nuly, teraz sú celebrity. Stačil jeden škandál

Svet šoubiznisu je ich doslova plný. Hviezdičiek, ktoré si kariéru postavili na kulte vlastnej osobnosti a škandáloch. V podstate neprinášajú žiadnu umeleckú hodnotu, svoju prítomnosť podmieňujú silou svojich sociálnych sietí, ktoré zahlcujú mapovaním svojho života. A žnú úspechu. Desiatky miliónov ľudí sleduje ich každodenné kroky a najmä prešľapy. Aj na takýchto základoch sa dá postaviť "kariéra".

23.02.2019 07:00
preslávil ma škandál, Foto:
Televízia CBS Reality prináša Slovákom šokujúce dokumentárny seriál, v ktorom uvidia cestu "celebrít" na ceste na piedestál. Pôjde o rekonštrukcie ich príbehov, súčasťou bude aj Kim Kardashian.
debata (3)

Televízia CBS Reality prináša na svojich obrazovkách dokumentárny seriál Preslávil ma škandál s rekonštrukciami príbehov vybraných „celebrít“, ktoré majú závratnú kariéru postavenú na vratkých základoch. Vďaka tretej sérii dokumentu už napríklad v sobotu večer uvidia cestu symbolu rýchlokvasenej celebrity Kim Kardashian. Tá patrí medzi top tváre sociálnych sietí, prepracovala sa do sveta reality šou, módneho priemyslu a teraz už nikto nepochybuje, že jej patrí právoplatné miesto medzi áčkovými hviezdami.

Hovoria vám niečo mená ako Tonya Harding či Lorena Bobbit? Tá prvá sa stala známou v dôsledku toho, že zorganizovala útok kovovou tyčou na svoju súperku, krasokorčuliarku Nancy Kerrigan, tá druhá tým, že svojmu násilníckemu manželovi odrezala penis. Ľudská prirodzenosť je zaujímať sa o životy druhých, a čím šokujúcejší obsah správy majú, tým viac konzumentov si nájdu. Bulvárne médiá sa podobnými príbehmi aktívne zaoberajú. Správy typu senzačné kriminálne činy, astrológia, klebety o prominentoch, televíznych a hudobných hviezdach plnia denne stránky bulvárnych novín a internetových portálov a dosahujú miliónovú čítanosť.

Kým politici a verejne činné osoby si urputne bránia svoje právo na súkromie, „hviezdy“ a hviezdičky šoubiznisu vedia naopak ľudskú zvedavosť dokonale využiť vo svoj prospech. Tak sa na výslnie záujmu dostala americká celebrita Kim Kardashian, ktorá je stelesnením cesty k svetoznámosti cez poriadny škandál. Dnes je známa ako kráľovná sociálnych médií, fenomén popkultúry, hviezda reality šou a už aj podnikateľka a herečka. S využitím svojich „predností“ sa jej podarilo vybudovať si multimiliónové impérium.

Do povedomia verejnosti sa dostala ako kamarátka a štylistka ďalšej prominentky Paris Hilton. Notoricky známou sa však stala až v roku 2007 vďaka videozáznamu intímnych chvíľok s bývalým priateľom, spevákom Rayom J, ktorý „unikol“ na internet. Nasledovala reality šou, točiaca sa okolo samotnej Kim a jej po svetle reflektorov nemenej bažiacej rodiny, s názvom Keeping Up With The Kardashians.

V podstate všetko, čo sa Kim udeje, má mediálny potenciál, od fotografie jej nahého pozadia, ktorá v roku 2014 „rozbila internet“, až po ozbrojenú lúpež, ktorej obeťou sa stala v roku 2016 v Paríži. Kim sa skrátka dokáže predať, o čom svedčí jej aktuálnych 127 miliónov fanúšikov na sociálnej sieti Instagram. Príbeh Kim Kardashian predstaví prvá časť seriálu Preslávil ma škandál v sobotu 23. februára o 23:30 na CBS Reality.

Tiež nebudú chýbať príbehy o vyšinutej astronautke, obete únosu, z ktorej sa neskôr stal páchateľ, ale aj šokujúci príbeh rozmaznaného tínedžera, ktorý zabil štyroch ľudí.

VIDEO: Pozrite si video s herečkou Dominikou Morávkovou, ktorá prezradila viac o Autoškole
Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Preslávil ma škandál #CBS Reality