Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Jojku dorazia nadávky a rasizmus! Kúpila český seriálový hit

Kým v susedných Čechách nový seriál Most! sa stal za pár týždňov absolútnym hitom, premiéra na Slovensku ho len čaká. Teda prostredníctvom slovenskej televízie JOJ.

21.02.2019 07:00
seriál most, most, Foto:
Televízia JOJ kúpila práva na vysielanie najnošieho českého seriálového hitu Most!.
debata (7)

Seriál Most! vysiela Česká televízia, ktorá je na Slovensku šírená bez obmedzení, narozdiel od komerčných Nova a Prima. Tie sa zo Slovenska so svojimi hlavnými stanicami stiahli a vznikli ich slovenské mutácie, ktoré ponúkajú obmedzené množstvo premiérovej pôvodnej tvorby, zvyšok vysielania vypĺňajú staré reprízy relácií.

Touto cestou sa nevydala Česká televízia a jej programy sú teda dostupné aj naše publikum a preto otázne, akú sledovanosť seriál dosiahne na Jojke, keď už niekoľko týždňov sa vysiela v krajine pôvodu a podľa ohlasov si našiel aj veľa slovenských fanúšikov.

Most! je kontroverzný počin režiséra Jána Prušinovského, v ktorom sa bez servítky prepierajú témy, ktoré sú štandardne v televízii tabuizované. Nechýbajú nadávky, rieši sa problematika rasizmu, xenofótie, diskriminácie sexuálnych menšín a rómskej menšiny. O scenár sa postaral Petr Kolečko, ktorý stojí aj za novým seriálom Hrobári, ten Jojka uvedie na svojich obrazovkách už čoskoro.

Práve dej zasadený do reálneho mesta Most, ktorý je veľmi špecifickým miestom vzhľadom na jeho socialistickú architektúru, zloženie obyvateľstva, celkový kolorit spolu s rafinovaným scenárom robia z tohto počinu neopakovateľné dielo s výrazne špecifickým humorom. Osemdielny seriál si v Čechách odkrúti záverečnú epizódu už v pondelok 25. februára.

Sledovanosť seriálu postupne začala lámať rekordy sledovanosti. Kým prvú epizódu sledovalo približne 1.4 milióna divákov, ostatnú epizódu si pozrelo už 1.7 milióna.

Následne od 5. marca sa dostane do vysielania televízie JOJ. Informáciu o kúpe vysielacích práv potvrdil samotný riaditeľ televízia Marcel Grega na Facebooku, na ktorom, okrem iného, predstavil marcové novinky vo vysielaní. S prichádzajúcou jarou aj dvojka na trhu prichádza s obmeneným programom a premiérami nových šou, seriálov a filmov.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #oseriáloch #seriál Most