Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude viac kvalitných programov? Jojka skúpila české stanice

Slovenská produkčná, ktorá vlastní niekoľko spoločností, ktoré sú držiteľmi licencií televíznych staníc JOJ Group, kúpila Československú filmovú spoločnosť (ČSFS), do ktorej patria televízne stanice CS film,CS mini, Horor film, WAR TV a Kinosvět a on-line videoportál Film popular. Firmy cenu neoznámili. Dokončenie akvizície je podmienené získaním potrebného súhlasu od českej Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV).

16.02.2019 07:00
joj logo, joj, Foto:
JOJ Group ohlásila výraznejšiu expanziu v Čechách.
debata (21)

Platené televízne stanice CS film, CS mini a WAR TV spolu s voľne dostupnou stanicou Kinosvět si v minulom štvrťroku podľa údajov ATO-Nielsen Admosphere zaplo denne 257 000 divákov starších ako 15 rokov. JOJ Group má vo svojom portfóliu sedem televíznych staníc – JOJ, PLUS, WAU, Rik, Ťuki TV, JOJ Cinema a JOJ Family a 20 internetových portálov.

Niektoré médiá spájajú skupinu JOJ s finančnou skupinou J&T. „Skupina JOJ nie je súčasťou J&T Finance Group,“ povedala hovorkyňa skupiny J&T Monika Veselá.

„Sme radi, že do nášho portfólia pribudnú ďalšie etablované televízne stanice. Rozšírime tak svoju ponuku o zaujímavé programy, ktoré oslovujú stabilné cieľové skupiny divákov v Českej aj Slovenskej republike. Tešíme sa na rozvoj týchto staníc,“ uviedol Mojmír Mlčoch, člen predstavenstva JOJ group a manažér skupiny pre český televízny trh.

„Sme potešení, že sa podarilo nájsť strategického partnera, ktorý bude firmu podporovať v jej ďalšom raste, a želám novému budúcemu majiteľovi veľa úspechov,“ doplnil konateľ a majoritný spoločník Československej filmovej spoločnosti Leoš Pohl.

JOJ Group uviedla, že na distribúciu kanálov sa nič nemení, budú naďalej k dispozícii prostredníctvom českých i slovenských operátorov. Skupina plánuje ďalšie investície do akvizícií a techniky na skvalitnenie vysielanie novo zakúpených staníc.

ČSFS predvlani zvýšila tržby o 2,5 percenta na 48,6 milióna korún. Zisk naopak klesol o pol milióna na 3,6 milióna korún. Minuloročné výsledky firmy zatiaľ nie sú k dispozícii.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí herec Jiří Mádl, ktorý z hviezdy bláznivých komédií vyrástol na filmára (vysielané 1.2.2019)

Video
21 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch