Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Keď je seriál ako holubník. Pri zombíkoch si herci podávajú kľučky

Zombíci prichádzajú o ďalšiu hlavnú a dôležitú postavu. Natíska sa tak oprávnená otázka či má ešte význam pokračovať v nakrúcaní, keď tie najväčšie mená The Walking Dead už opustili a teraz sa k nim pridá ešte jedno. Reč je o herečke Danai Gurira, ktorá sa v deji ako Michonne objavuje od tretej série a nedávno potvrdená desiata séria bude jej posledná.

12.02.2019 07:00
michonne, danai gurira, walking dead, Foto:
Zombie dráma stráca ďalšiu kľúčovú postavu. Herečka Danai Gurira opustí seriál počas pripravovanej desiatej série.
debata

Informácia je o to prekvapujúcejšia, pretože televízia AMC s ňou už dlhodobo rokovala o podmienkach nového štedrého kontraktu. Ak by sa dohodli, okrem zvýšeného honoráru, mala by garantované „prežitie“ v zombie dráme na ďalšie tri roky. Teda do dvanástej série, práve touto cifrou sa tvorcovia už niekoľko rokov oháňajú a tvrdia, že dovtedy majú vymyslený príbeh.

Háčik v celom procese bola fakt, že AMC si chce hercov udržať vo svojej stajni a bazírovala, aby obmedzili svoje účinkovanie v iných projektoch. Toto je zrejme dôvod, prečo Gurira dala ruky preč od podpisu dohody.

Herečka je novou vychádzajúcou hviezdou a už sa uplatnila napríklad aj pod značkou Marvel. Účinkovala v Black Pantherovi, Avengers: Infinity War a objaví sa v ďalších pokračovaniach. Tým sa jej otvárajú dvere k iným úlohám. Špekulovalo sa, že by sa mala objaviť v ďalšom filmovom Star Treku. A prirodzene nechcela byť limitovaná nevýhodnou zmluvou s televíziou.

Televízia sa medzičasom dohodla s hercami Normanom Reedusom (Daryl) a Melissou McBride (Carol). Tí v deviatej sérii po odchode Andrewa Lincolna (Rick) stali nepísanými ťahúňmi, aj s Michonne. Lenže diváci sa musia zmieriť s tým, že v desiatej sezóne sa z deja vytratí.

Herečka potvrdila, že nebude súčasťou celej série, ale je ochotná vrátiť sa na niekoľko epizód, aby sa jej príbeh dostatočne uzavrel, pretože deviata séria je už dávno nakrútená a vtedy tvorcovia nerátali s touto možnosťou. Opakuje sa tak rovnaký scenár ako pri Lincolnovi, ktorý rovnako súhlasil s účasťou v deviatej sérii, aby mu tvorcovia napísali adekvátny záver.

Zároveň Rick sa stal postavou, ktorá opustila seriál a prežila. Tvorcovia mu vymysleli novú cestu a v novembri ohlásili filmovú trilógiu s touto postavou na úplne inom mieste. Či sa dočká aj Michonne podobného osudu je otázne. Zo zombie seriálu sa odchádzalo výhradne krutým koncom.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí herec Jiří Mádl, ktorý z hviezdy bláznivých komédií vyrástol na filmára (vysielané 1.2.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch #Danai Gurira