Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ešte nie sú za zenitom! Tieto seriály dobre poznáte a neprídete o ne

Televízna sezóna 2018/2019 je len vo svojej polovici a už teraz mnohé seriálové hity spoznali svoj ďalší osud. Väčšina sa teší z nových pokračovaní. Pri mnohých seriáloch ide o veľké prekvapenie, keďže sa skôr hovorilo o konci. Tieto seriály, ktoré dôverne poznajú aj slovenskí diváci, budú pokračovať!

08.02.2019 07:00
arrow, Foto:
Kto si myslel, že Arrow povedal posledné slovo, tak sa mýli. Seriál chytil druhý dych a dočká sa aj ôsmej série.
debata

1. Arrow

Televízia The CW vie vždy poriadne prekvapiť. Práve Arrow, ktorý so svojou aktuálnou siedmou sériou sa pokúša reštartovať celý príbeh, bol favoritom na oznámenie konca. Všetko však zmenil decembrový veľký crossover s ostatnými superhrdinskými seriálmi a tvorcovia na zimu 2019 avizujú ešte ambicióznejšie a najväčšie prepojenie hrdinov zo svojho univerza. Už to dalo jasný signál, že Arrow svoj posledný šíp nevystrelí. Navyše reštart seriálu zabral a najnovšia séria je brilantná. Nakoniec reči o konci seriálu vyšumeli do stratena a vyzerá to tak, že maskovaný lukostrelec sa zdrží na viac ako ôsmu sériu, ktorú stanica začiatkom februára potvrdila.

2. The Walking Dead (Živí mŕtvi)

Hoci má táto zombie dráma za sebou poriadne turbulentné roky, keď sledovanosť padla na dno. Aktuálna deviata séria podobne ako pri Arrowovi slúži ako reštart a rovnako sa úmysel tvorcov podaril. Seriál prešiel výraznymi zmenami, odišiel hlavný predstaviteľ Andrew Lincoln (Rick Grimes), do popredia sa dostali iné charaktery, predstavili sa desiví nepriatelia a zombie apokalypsa je opäť prudko návyková a pozerateľná. Sledovanosť a pošramotená dôvera divákov sa však ťažko napráva. Stále platí, že The Walking Dead je pre televíziu AMC najsledovanejší seriál a má s celou značkou veľkolepé plány. Len pred pár dňami (ne)prekvapivo potvrdila vznik aj desiatej sezóny, ktorá odštartuje tradične v októbri 2019. Druhá polovica deviatej série sa vracia do vysielania už túto nedeľu.

3. The Good Doctor (Dobrý doktor)

Časy, keď na Slovensku bodovali zahraničné seriály v atraktívnych vysielacích časoch, sú preč. Teda nájdu sa aj výnimky. Minulú jeseň televízia Markíza ponúkla divákom prostredníctvom televízie Doma jeden z najlepších seriálov súčasnosti, lekársku drámu The Good Doctor. Počiatočné nadšenie vystriedala skepsa, vysielací čas bol nelichotivý. Seriál sa vysielal proti hlavným spravodajským reláciam. Šanca na úspech bola minimálna. Slovenskí diváci však prekvapili a Dobrý doktor uchvátil aj našich divákov a okamžite sa stal na televízii Doma hitom s rekordnou sledovanosťou. Na jeseň 2019 avizujú vysielanie druhej série. Iná situácia je v USA, kde aktuálne vrcholí spomínaná druhá sezóna. Televízia ABC sa svojho autistického lekára Shauna Murphyho s jeho dojemným príbehom nechce vzdať, sledovanosť je stále vysoká, hoci nie rekordná ako počas prvej série. Len predvčerom potvrdila nakrúcanie aj tretej série, tá sa objaví v septembri tohto roka.

4. Suits (Kravaťáci)

Obľúbená právnická dráma sa dočká aj deviatej série, tá však bude posledná. Televízia USA Network posiela svoj niekdajší najsledovanejší seriál do výslužby. Dôvodom je neustále klesajúca sledovanosť. Hoci čísla nie sú ešte kritické, stanica sa chce s Kravaťákmi rozlúčiť v čase, keď nie sú prepadák. Aktuálne vysielaná ôsma séria je plná nových postáv s novými príbehmi a seriál našiel stratenú iskru. Odchod Meghan Markle (Rachel) a Patricka J. Adamsa (Mike) sa však podpísal na obľúbenosti. Tento fakt len podporil rozhodnutie o ukončení. Posledná desaťdielna séria sa dostane do vysielania na jeseň tohto roka. Fanúšikovia Kravaťákov nemusia smútiť. Televízia má už pripravený spin-off seriál s názvom Pearson, ktorý je zameraný na bývalú postavu z pôvodného seriálu Jessicy Pearsonovej (Gina Torres).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba