Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pauhofová v spoločnosti hereckých hviezd! HBO nakrúca špionážnu drámu

V októbri sa prevalila správa, že Táňa Pauhofová opäť spája sily s HBO a je hlavnou hviezdou novej minisérie. Aktuálne už prebieha nakrúcanie a slovenská herečka sa ocitla v projekte plnom medzinárodných hviezd.

25.01.2019 07:00
Táňa Pauhofová, bez vedomia, Foto:
Hlavnú úlohu v dráme Bez vedomia stvárni Táňa Pauhofová, pre ktorú to je už tretia spolupráca s HBO.
debata (8)

Bez vedomia je televíznym scenáristickým debutom Ondreja Gabriela, ako režisér sa vracia Ivan Zachariáš, ktorý pre HBO Europe nakrútil spoločne s Alicou Nellis Pustinu. Na seriáli sa ako odborný poradca podieľal tiež spolupracovník CIA a svetovo uznávaný expert na špionážnu techniku ​​H. K. Melton. Šesťdielna séria sa tu práve natáča, niektoré scény budú následne točené v Londýne.

Špionážna dráma nadväzuje na tradíciu nakrúcania minisérií, ktoré HBO pripravilo pre česko-slovenský trh. V minulosti to boli oceňované drámy Horiaci ker, Pustina. Vďaka lokálnym seriálom sa prepájajú krajiny po Európe a diváci majú možnosť spoznať hercov z teritórii, odkiaľ štandardne seriály neprichádzajú do našich končín.

Hattie Morahan (Kráska a zviera) a David Nykl (Hviezdna brána) sa postavia po boku Tatiany Pauhofovej (Horiaci ker) v minisérii Bez vedomia, špionážnej dráme, ktorá sa odohráva v 80. rokoch v Prahe.

Herečka Hattie Morahan. Foto: HBO
Hattie Morahan, bez vedomia, Herečka Hattie Morahan.

Bez vedomia sa odohráva v predvečer a počas búrlivých politických zmien v Československu, a preto je jeho premiéra symbolicky stanovená na koniec roka 2019, kedy budú prebiehať oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie.

Sovietske impérium vo východnej Európe sa otriasa v základoch. Vo vzduchu visí zmena. Nevie sa však, kedy príde a akú podobu bude mať. Profesionálna huslistka Mária a jej politicky aktívny manžel Viktor sa po dvanástich rokoch londýnskeho exilu vracajú do Prahy. Rodinná návšteva sa však čoskoro mení v drámu. Mária skončí v nemocnici a keď sa preberie z bezvedomia, jej manžel je preč a nikto nevie, kam zmizol.

Český herec David Nykl. Zahral si v seriáloch... Foto: HBO
David Nykl, bez vedomia, Český herec David Nykl. Zahral si v seriáloch Hviezdna brána alebo Arrow.

Tereza Polachová, kreatívna producentka HBO Europe, dodáva: "Aj keď sa príbeh odohráva v 80. rokoch, je absolútne aktuálny, a to aj pre našu polarizovanú spoločnosť. Je rozprávaný z Máriinho uhla pohľadu, čím typicky mužský žáner získava ďalší rozmer. Tým, že je špionážny príbeh netradične vyrozprávaný očami napohľad priemernej ženy, vzniká fascinujúca, pôsobivá a príťažlivá dráma, ktoré baví nielen nás, ale pevne dúfame, že zaujme aj čo najširšie publikum.”

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #HBO #HBO Europe #oseriáloch #Bez vedomia