Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízny paradox. Seriálovej stálici zvoní umieračik a chystá ďalšie pokračovanie

Rozhodnutia televízií sú nevyspytateľné. Televízia History Channel avizuje koniec svojho hitu Vikingovia, jedným dychom hovorí o ďalšom pokračovaní v podobe spin-off seriálu. Celá situácia okolo Vikingov je teda poriadne zamotaná.

13.01.2019 07:00
debata
Vikingovia povedia svoj posledný príbeh v roku... Foto: History Channel
seriál vikingovia, vikingovia, Vikingovia povedia svoj posledný príbeh v roku 2020.

Jedno je isté, nadchádzajúca šiesta sezóna historicko-dramatického seriálu Vikingovia (2013) bude jeho posledná. History Channel má v portfóliu len tri hrané seriály. Po konci Vikingov jej zostane len templárska dráma Knightfall a mysteriózna novinka o mimozemšťanoch Blue Book.

Pre portál Deadline to bez poskytnutia ďalších podrobností potvrdila televízia History, ktorá projekt vysiela. Spomínaná šiesta sezóna, ktorej nakrúcanie už dokončili, by sa mala na televízne obrazovky pravdepodobne dostať koncom tohto roka. Bude mať 20 epizód a skončiť by mala v roku 2020.

Tvorca série Michael Hirst a štúdio MGM Television už však údajne s televíziou rokujú o spinoffe Vikingov. Projekt je zatiaľ v skorom štádiu prípravy, ak by s ním však napredovali, Hirst by na ňom spolupracoval so scenáristom Jebom Stuartom, ktorý má na konte filmy ako Smrtonosná pasca (1988) či Utečenec (1993).

Seriál Vikingovia je inšpirovaným severskými ságami a sleduje dobrodružstvá bojovníka a vodcu Ragnara Lothbroka a jeho spolubojovníkov a rodinu. Vikingského lídra a jedného z najznámejších severských hrdinov stvárnil Travis Fimmel. Herecké obsadenie dopĺňajú napríklad Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsg?rd, Jonathan Rhys Meyers či Alexander Ludwig.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vikingovia #oseriáloch