Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Celé zle! Tieto seriály sa nikdy nemali vrátiť, ponúkli zbytočné série

Čo je teraz moderné vo svete seriálov? Predsa návraty starých seriálov. Televízie sa predbiehajú v tom, ktoré legendy sa vrátia po rokoch na obrazovky. V poslednom období však revivaly nemajú taký veľký úspech, ako sa čakalo. Bombastické lákanie divákov vystrieda neraz zlý príbeh a zvláštne vyznievajúce postavy, ktoré majú už len málo spoločného s tým, čím pred rokmi boli.

04.01.2019 07:00
charmed, čarodejnice, Foto:
Nové spracovanie Čarodejníc je plné mágie, no čarovné rozhodne nie je.
debata (1)

1. Akty X

Jednoznačným víťazom zbytočnosti je 11. séria kultových Akt X, ktorú televízia FOX predstavila na jar minulého roka. Diváci na ňu čakali dva roky a tvorcovia ich „odmenili“ studenou sprchou v podobe katastrofálne vyskladanej 10-dielnej série. Jediným pozitívom bola samostatná miniséria s názvom My Struggle, ktorá sa tiahla už od desiatej sezóny a hovorila o skáze ľudstva a riadenom preriedení, keďže Zem je preplnená. Ostatné epizódy boli absolútne mimo. Vrcholom bolo, keď herečka Gillian Anderson avizovala, že s úlohou Scullyovej končí, televízia chcela pokračovanie len s Mulderom. Katastrofálna sledovanosť najnovšej série presvedčila tvorcov aj televíziu, aby Akty X opäť zatvorila. Vyzerá to tak, že to bude natrvalo.

2. Murphy Brownová

Pred tridsiatimi rokmi bol tento seriál akýmsi morálnym majákom, ktorý týždeň čo týždeň poriadne provokoval najvyššiu politickú elitu USA. Murphy a jej predstaviteľka Candice Bergen zbierala jednu za druhou, bola miláčikom národa, politici ju nenávideli. Televízia CBS vrátila na jeseň 2018 seriál na obrazovky a nebolo to dobré. Kameňom úrazu bol scenár. Pôvodný seriál bol nápaditý, prefíkaný, správne jedovato vtipný a medzi divákmi správne vyvolával rôzne názory vzhľadom na politické názory. Okrem toho, že zbieral jednu prestížnu cenu za druhou, dvíhal tlak vtedajšej politickej elite. „Vďaka“ nefungujúcemu scenáru trinásťdielna séria pôsobila ako prvoplánový politický teleshopping a vylievanie si vlastných komplexov frustrovaných tvorcov.

3. Charmed (Čarodejnice)

Trojicu najväčších prešľapov uzatvára nová verzia legendárnych Čarodejníc. V tomto seriáli nefunguje nič a je obrovským sklamaním. Hapruje príbeh, scenár a najmä herecké predstaviteľky. Pôvodnému seriálu nesiaha ani po členky. Sledovanosť prvých epizóda bola síce obstojná, teraz už klesla pod milión, teda hranicu, keď televízia The CW zdvíha varovný prst. Síce prvú sériu rozšírila na 22 epizód, pri súčasnom vývoji sledovanosti, druhá séria nebude. A škoda by to rozhodne nebola, keďže v tomto seriáli absentuje charizma a povestné čaro.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Akty X #THE X-FILES (Akty X) #oseriáloch #Charmed #Čarodejnice #Murphy Brownová