Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec Hry o tróny pozná dátum štartu. Posledná zima príde na jar!

Svet je opäť o krok bližšie k poslednej sérii Hry o tróny. HBO oznámilo dátum začiatku konca tejto krvavej ságy.

13.11.2018 17:40
hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Foto:
Záverečný boj o Západozem sa rozpúta v apríli.
debata (1)

Niekoľkomesačné špekulácie sa nakoniec potvrdili a ôsma séria bude mať premiéru v apríli 2019. Seriál sa tak vracia k tradícii aprílových premiér, pričom iba siedma séria kvôli odloženému nakrúcania bola uvedená v júli 2017.

Ostatné série mali vždy vyhradený slot od apríla do konca júna. Vzhľadom na to, že posledná séria bude mať iba šesť epizód, Hra o tróny sa definitívne uzavrie počas budúcoročnej jari a svet sa konečne dozvie, kto usadne na železný trón a bude vládnuť Západozemi.

HBO od šokujúceho finále siedmej série, keď armáda mŕtvych na čele s Nočným kráľom, ktorého niesol ľadový drak Viserion, bolo skúpe na slovo ohľadom poslednej série. Nakrúcanie posledných epizód bolo najdlhšie a najnákladnejšie v histórii televízie. Rozpočet na jednu epizódu sa vyšplhal na 15 miliónov dolárov a údajne to nestačilo. Kamery sa rozbehli v októbri 2017 a zastavili až na začiatku leta.

Veľmi rýchlo sa potvrdilo, že sa nestihne nasadenie ešte v roku 2018 a jedinou reálnou možnosťou bol štart až v roku 2019. Posledná séria, teda okrem rekordného rozpočtu a celej produkcii sa zapíše aj ako najočakávanejšia. Fanúšikovia museli „vytrpieť“ takmer dvojročné čakanie.

Teraz je všetkým dohadom koniec a HBO spúšťa oficiálnu kampaň na podporu ôsmej série, pričom už pred časom programový riaditeľ nevylúčil, že by sa mohol ešte tento rok objaviť aj oficiálny trailer.

Aktuálne musí celému svetu stačiť krátky teaser zložený zo starých záberov, s ale o to údernejším posolstvom: Každá bitka, každá zrada, každý risk, každý súboj, každá obeta, každá smrť, všetko pre trón. Poslednú sériu bude navyše sprevádzať spoločný hashtag #ForTheThrone.

HBO dlho napínalo fanúšikov, teraz je už však jasné, že dlhoočakávaná posledná séria sa nezadržiteľne blíži a už tento fakt nikto nezvráti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch